Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıf ve branş öğretmenlerini, alan değişikliği yoluyla özel eğitim öğretmeni olarak atanmasına tepki gösteren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi’nde okuyan Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri, halk otobüslerine afiş yapıştırdı.

 

Uygulamanın durdurulması gerektiğini belirten öğrenciler toplumun dikkatini daha fazla çekebilmek için halk otobüslerine afiş yapıştırma kararı aldıklarını söylediler. “Branşıma dokunma”, “Aracınızı bir veterinere mi emanet edersiniz?”, “Peki hastanızı bir kasaba?”, “Özel gereksinimli çocuklarınızı da özel eğitim öğretmenlerine emanet edin” yazılı afişler Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi önünde park halinde bulunan otobüslere asıldı.

Öğrenciler adına gazetecilere açıklamada bulunan Furkan Köse, hazırlanan afişler ile toplumsal farkındalık yaratarak konunun hassasiyetini topluma duyurmak istediklerini belirterek şunları söyledi:

“Alanımıza sınıf öğretmenliğinden 6 bin ve üstü olarak bir alım yapılması söz konusudur ama herkes kendi uzmanlık alanında çalışmaktadır. Bize 4 yıllık lisans eğitimi veriliyor diğer öğretmenlere 540 saatlik bir eğitim sonucunda aynı sertifika veriliyor. Biz bu konuda bir çalışma başlattık. Türkiye genelinde de böyle çalışmalar devam ediyor. İstanbul, Ankara, Samsun ve diğer illerdeki arkadaşlarımızda açıklamalarını yapmışlardır” diye konuştu.

Köse, düzenlemenin öğretmen ve eğitim alan bireyi olumsuz etkilemesine yol açabileceğini bunun da anayasa ve ulusal hukuka uygun düşmediğini belirtti.

Açıklamanın ardından öğrenci grubu dağıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)