Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri hazırladıkları “Gezelim Görelim Teknolojik Türkiyem” adlı proje sayesinde 1 ayda 7 ayrı ili gezdi.
Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim ve Teknolojileri öğretmeni Erol Altekin, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce 2013 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırlanan “ Gezelim, Görelim, Teknolojik Türkiyem” adlı proje ile Türkiye’de ilk 100 proje arasına girdiklerini söyledi.
Türkiye genelinde 7 ayrı ilde bulunan teknoloji fabrikalarını ziyaret ettiklerini ifade eden Altekin, şöyle dedi.
“Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde “Gezelim, Görelim, Teknolojik Türkiyem” adlı bir proje hazırladı. Bu projeye 35 öğretmen ve 270 öğrencimiz dahil oldu. Projemiz Türkiye genelinde 100 proje arasına girmesinin ardından 7 ilde bulunan teknoloji fabrikalarını ziyaret ettik. Ankara Türk Traktör Fabrikası, ASELSAN Fabrikaları, İstanbul Bilişim Fuarı, İstanbul Casper Bilgisayar Fabrikası, Manisa Vestel Fabrikası bunlardan bir kaçıydı. Projenin amacı şehir içi ve dışındaki fabrikalara teknik geziler düzenleyerek topluluk üyelerinin teorideki bilgilerin nasıl uygulamaya geçirildiğini fabrika sahasında gözlemlemelerini sağlamaktı. Amacımız ulaştık öğrencilerimiz çok güzel bilgiler edindi.” 
Okul müdürü Eyüp Ertaş ise ilk gezilerle ilgili şunları söyledi. “Gezelim Görelim Teknolojik Türkiyem” isimli proje ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programından maddi destek alan okulumuz, Türk Savunma Sanayisi’ndeki gelişmeleri yakından takip etmek için 04.10.2013 tarihinde Ankara’ya geniş kapsamlı bir teknik gezi düzenledik. 
Bilişim Teknolojileri, Makine Teknolojisi, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi gibi çeşitli disiplinlerden bir araya gelen 45 kişilik bir ekibin katılımıyla gerçekleştirilen teknik gezide katılımcılar Türk Savunma Sanayisini merkezinde ziyaret etme fırsatı buldu. 
4 Ekim gününün ilk durağı elektronik sistemler tasarlayan, geliştiren ve üreten sanayi kuruluşu ASELSAN’dı. Kuruluşun genel tanıtımlarının yapılmasının ardından teknik gezi ekibinin soruları cevaplandırıldı. 
Yetkililerle birlikte test, üretim ve entegrasyon birimlerini gezen katılımcılar birçok silah sistemini ve elektronik cihazı yakından inceleyerek detaylı bilgi aldılar. Sonrasında Ankaff Mobilya Fuarına geçen gezi ekibi 1 saat kadar fuar alanını gezdiler. Fuar gezisinden sonra Türk Traktör fabrikasına geçildi. Burada da iş güvenliği ve kuralları anlatıldıktan sonra iki grup halinde iş sahası gezici araç ile uzman bir personel ile gezildi. Bir Traktörün üretiminin bütün aşamaları gözlemlendi ve soruların cevaplanmasıyla bu gezi de bitirildi.