Mühendislik ve Tıp alanında önemli çalışma ve başarılara imza atan BEÜ, sosyal bilimler alanında da önemli çalışmalar yapmasına olanak sağlayacak bir birim olan psikoloji bölümüne 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk defa öğrenci alacak. Böylece Fen-Edebiyat Fakültesinde öğrenci alan bölüm sayısı 11’e yükselmiş olacak.

Toplumsal sorunlarımıza çözüm üretme konusunda ve çalışma hayatına nitelik bireyler kazandırma konusunda özellikle sosyal bilimler alanında faaliyette bulunan bölümlerin yarıca önemli olduğunu belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer:

“Üniversitemiz özellikle mühendislik ve tıp alanında çok önemli çalışmalar yürüten ve beraberinde önemli başarılar kazanan bir üniversitedir. Yine Eğitim, İlahiyat, Denizcilik ve Konservatuvar alanlarında önemli bir birikime sahiptir. Fen-Edebiyat Fakültesin bünyesinde alanında özellikle sosyal bilimlerle alakalı bölümlerin öğrenci alıyor olması çok önemlidir. Çünkü burada yetişecek bireyler toplum hayatımızda karşılaştığımız sorunlara karşı çözüm üretme konusunda yetkin bir konuma gelmektedirler. 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak psikoloji bölümünün Fen-Edebiyat fakültesine, Üniversitemizde yeni bir dinamizm getireceğine inanıyorum. Öğrenci almaya başlayacak Psikoloji bölümünde dünyanın sayılı üniversitelerinde lisansüstü eğitimini tamamlamış öğretim üyelerimiz faaliyet yürüteceklerdir. 2016-2017 yılında öğrenci almaya başlayacak olan psikoloji bölümünde okuyacak öğrencilere şimdiden başarılar diliyor, akademik ve idari personelimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Bölümün Üniversitemize, Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum.”