Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, lisansüstü, lisans ve ön lisans düzeyinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Prof. Özer ile BEÜ Akademik Personel Yemekhanesinde, Bülent Ecevit Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin bir araya geldiği etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altın, Mevlana Değişim Programları Koordinatörü Doç. Dr. Hamit Aydın, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tevfik Cem Akalın, Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman, TÖMER öğretim elemanları Okt. Ali Yumurtacı, Okt. Melek Ceren Çakır, Okt. Sefa Toprak, Genel Sekreter Abdülkadir Açar, Genel Sekreter Yardımcısı Osman Demir ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Mustafa İnan da katıldı.

Basın mensuplarının da katıldığı toplantıda bir açıklama yapan Rektör Özer şunları söyledi: “Bugün uluslararası öğrencilerimizle keyifli bir hafta sonu geçirmek için bir araya geldik. Bu buluşmalarımızı her dönem gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi bu yıl Üniversitemizde 44 farklı ülkeden gelen 290 öğrencimiz öğrenim görüyor. Sağlık Bilimleri Enstitüsünde 2 lisansüstü, fakülte ve yüksekokullarda 275 lisans, meslek yüksekokullarımızda ise 13 uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimizin en yoğun olduğu fakültelerimiz, İktisadi ve İdari Bilimler (İİBF), Mühendislik ve Tıp Fakülteleri. İİBF’de 120, Mühendislik Fakültesinde 65, Tıp Fakültesinde 46 öğrencimiz var.”

Rektör Özer Bülent Ecevit Üniversitesinin pek çok bölümü uluslararası düzeyde tercih edilen bir akademik kurum olduğuna vurgu yaparak,  Tıp Fakültesinde 46, İİBF’nin İşletme Bölümünde 32, Maliye Bölümünde 26, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünde 23, Mühendislik Fakültesinin İnşaat Mühendisliği Bölümünde 17, Makine Mühendisliği Bölümünde 14, Maden Mühendisliği Bölümünde 11 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Özer ayrıca; Üniversitemiz artan uluslararası öğrenci ve öğretim üyeleri ile çok uluslu bir akademik kurum düzeyine ulaştı. Bugün Azerbaycan, Afganistan ve Türkmenistan’da yaşayan gençler tarafından en çok tercih edilen üniversitelerden biri de Bülent Ecevit Üniversitesi. Bu öğrencilerimiz ailelerinden uzakta olduklarından tüm akademik ve idari personelimiz ile onlara bir aile sıcaklığı yaşatmaya çalışıyoruz. Sorunlarıyla ayrı ayrı ilgileniyoruz.” dedi.

Öğrenciler kahvaltı boyunca Rektör Özer’le bol bol sohbet edip öz çekim yapmak için adeta yarıştılar. Etkinlik, toplu hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından sona erdi.

TÖMER’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler kahvaltının ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde sergilenen “Geçtim Ama Tiyatrodan” adlı oyunu izlediler. Karaelmas TÖMER öğretim elemanları Okt. Ali Yumurtacı, Okt. Melek Ceren Çakır, Okt. Sefa Toprak da öğrencilere eşlik etti. Öğrenciler gösterinin çıkışında televizyon dizilerinden tanıdıkları İstanbul Devlet Tiyatrosunun ünlü oyuncusu Şahin Çelik’le karşılaşınca büyük heyecan yaşadılar. Ünlü oyuncu ile bir süre sohbet eden TÖMER’liler hatıra fotoğrafı da çektirdiler.