Kadri Yılmaz Spor Salonunda dün akşam gerçekleştirilen mezuniyet töreninde Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın elinden okul ikinciliği plaketini alan 12-A sınıfı öğrencisi Hümeyra Gül Korkmaz, “4 Yıl boyunca okul birincisi olan beni mezuniyeti 1 gün kala okul ikincisi yapan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bana verdiğiniz bu plaketi size geri hediye ediyorum” sözlerinin ardından plaketi ve mezuniyet kıyafetlerini sahne ortasına bırakarak salondan ağlayarak ayrıldı.

Konu ile ilgili olarak genç kızın ablası Rümeysa Korkmaz ise kardeşinin okul birincisi olarak isminin açıklanmasını beklediklerini belirterek, “Kardeşim kendisini 4 yıldır okul birincisi olarak bilirken son 1 hafta kala okul ikincisi olduğunu öğreniyor. Kardeşim kendisine haksızlık yapıldığını belirterek tepkisini ortaya koyuyor” dedi.

 

Olay anı ise kameralara yansıyor. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın elinden ikincilik plaketini alan öğrenci Hümeyra Gül Korkmaz, mikrofonu eline alarak, ““4 Yıl boyunca okul birincisi olan beni mezuniyeti 1 gün kala okul ikincisi yapan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bana verdiğiniz bu plaketi size geri hediye ediyorum” sözlerinin ardından salondan ayrılıyor, öğrencinin bu tepkisine ise salondakiler alkışlarla destek verdi.

 

(Haber Merkezi)