Bülent Ecevit Üniversitesi olağan Senato Toplantısı Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer başkanlığında İncirharmanı Kampüsü’nde yapıldı. Toplantıya BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları ve senato üyeleri katıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı ve yaylı çalgılar yapım atölyesinin bulunduğu İncirharmanı Kampüsü BEÜ kampüslerinin de en renklilerinden bir tanesi durumunda. Senato toplantıları her toplantı zamanı BEÜ’nün farklı kampüslerinde gerçekleştiriliyor. İncirharmanı’nda gerçekleştirilen son toplantıda senato üyeleri ile birlikte Yüksekokul bölümlerini ziyaret eden Rektör Özer, akademisyenler ve öğrencilerle sohbet etti. Yaylı Çalgılar Yapım Atölyesi’ni de gezen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve senato üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte öğlen yemeği yediler.


İncirharmanı Kampüsü’nün doğasıyla ve bölümleriyle bir bütün olduğunu söyleyen Rektör Özer: “İncirharmanı kampüsü içerisinde pek çok bölümüyle birlikte Üniversitemizin hem sanatsal yönünü hem de dünyaya açılan penceremizi temsil ediyor. Devlet Konservatuvarı hem konser çalışmalarıyla hem de tiyatro çalışmalarıyla Üniversitemizde sanatın akademik yanını estetikle birleştirip bizlerle buluşturuyor. Yine Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu tüm dünyanın kaçınılmaz bir iletişim içerisinde olduğu günümüzde bu iletişimi sağlayacak en güçlü vasıta olan dil öğrenimi ve öğretiminde pek çok Üniversite arasında ilk sıralarda yer almaktadır. İncirharmanı Kampüsümüzün ve diğer kampüslerimizin de öğrencilerimizin en iyi eğitimi almaları için sürekli düzenlemeler yapıyoruz. Bu düzenlemeleri yalnızca akademik anlamda değil kampüs çevre düzenlemeleriyle besliyoruz. Öğrencilerimiz öğrenim gördükleri yerlerde keyifle ve huzurla yaşayabilsin. Misafirperverlikleri için tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi senatosu; son olarak felsefe alanında yaptığı çalışma ve hizmetlerle tanınan ünlü bilim adamı Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı’ya fahri doktora unvanı verilmesini karara bağladı.