Kısa adı BEÜ olan Bülent Ecevit Üniversitesi  ulusal ve uluslararası alandaki tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa’da ve Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen fuarlara katılan BEÜ’nün  “Dünya Üniversitesi”  olma vizyonu ile büyük beğeni topladığı bildirildi.

 

Üniversitenin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

BEÜ’ye Şanlıurfa’da ilgi büyüktü

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞARMED iş birliği ile beşincisi bu yıl düzenlenen Şanlıurfa Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günlerine katılan BEÜ’ye üniversite adayları yoğun ilgi gösterdi. 3 - 5 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen fuarın açılışı Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından gerçekleştirildi. 

Bülent Ecevit Üniversitesini Şanlıurfa Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günlerinde, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Sonay Çalışoğlu, Koordinatörlük çalışanlarından Serkan Şeker ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Mücahit Özenli’den oluşan grup temsil etti. Urfa ve çevresindeki liselerde öğrenim gören öğrenciler, Bülent Ecevit Üniversitesinin yanı sıra 26 üniversitenin katıldığı fuara yoğun ilgi gösterdiler. 

Fuarı ziyaret eden müstakbel BEÜ öğrencilerine, Zonguldak ve BEÜ hakkında tanıtım yapılırken BEÜ’nün çeşitli tanıtıcı hediyelik ürünleri de verildi. Öğrenciler, BEÜ’nün bölüm ve programları, kampüsler, konaklama ve sosyal olanakları konularında bilgiler aldılar.

BEÜ, Polonya’da da adından söz ettirdi
Türkiye-Polonya arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 600. Yıl dönümü dolayısıyla iki ülke üniversitelerinin bir araya geldiği toplantı, 4 – 6 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleştirilen buluşmaya YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, YÖK üyeleri, Türk ve Polonya üniversitelerinin rektör, yönetici ve temsilcileri katıldı.

Buluşmaya Türkiye'den katılan 26 üniversiteden biri olan Bülent Ecevit Üniversitesini, BEÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Daire Başkanı Mustafa İnan, BYHİ Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Selvinaz Aydın ve koordinatörlük çalışanlarından Esra Güner temsil etti. 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, iki ülke arasında 600 yıldır dostane bir yaklaşımla devam eden ilişkilerin yükseköğretim düzeyinde gerçekleşecek iletişimlerle daha da güçleneceğini ifade etti. Prof. Dr. Çetinsaya, buluşmaya katılarak Türkiye - Polonya ilişkilerinin eğitim açısından desteklenmesine katkı sağlayan tüm üniversitelere teşekkür etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve YÖK üyeleri toplantının açılışının ardından stantları ziyaret ederek, Türk üniversitelerinin temsilcileri ile sohbet ettiler. BEÜ standını ziyareti sırasında Prof. Dr. Çetinsaya’ya üniversitenin tanıtım ürünleri armağan edildi.

 

Toplantı süresine Polonya üniversitelerinden yönetici, akademisyen ve öğrenciler, Türk üniversitelerinin stantlarını ziyaret ederek; değişim programları ve sürdürülen uluslararası işbirliği çalışmaları hakkında bilgi aldı.