Türkiye Satranç Federasyonun en büyük organizasyonlarından olan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası 23-29 Ocak 2016 tarihinde Antalya Manavgat Staright Otel’de yapıldı. Şampiyonaya Türkiye’nin 81 ilinden ve KKT‘den 2236 sporcu katıldı.

Kdz.Ereğli Fatih Koleji 7. Sınıf öğrencilerinden Serhan Berat Özdemir Türkiye Küçükler Kategorisinde , şampiyonayı 6 puan ile tamamlayarak Türkiye 16. oldu.

Kdz.Ereğli Fatih Koleji 6. Sınıf öğrencilerinden Meriç Çelik ise Türkiye Küçükler Kategorisinde , şampiyonayı 6 puan ile tamamlayarak Türkiye 31. oldu.

Aynı şampiyonada yine Fatih Koleji 3. Sınıf öğrencilerinden Mete Kerem Şendur Türkiye Küçükler Kategorisinde, şampiyonayı 5 puan ile tamamlayarak Türkiye 98. oldu.

Bu büyük başarı hakkında görüşlerini belirten Fatih Koleji Satranç Kulübü öğretmeni Özlem Kabakçılı; “Okulumuzda sistemli bir şekilde satranç çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz özverili ve planlı çalışmalarının meyvelerini almaya başlamışlardır. Öğrencilerimiz daha önceki yıllarda da il, bölge ve Türkiye dereceleri yapmışlardır. Öğrencilerimize, ilimize, ilçemize ve okulumuza yaşattıkları mutluluktan ve derecelerden dolayı kendilerini tebrik ediyorum” dedi.