"24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle Ereğli’de ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz tarafından çelenk konulması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

 

İKİNCİ TÖREN

Kutlamalar kapsamında bir diğer program ise Erdemir Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, öğretmenlik mesleğinin emekliliği olmayan bir ideal, bir gaye ve hizmet mesleği olduğunu söyleyerek, “Toprak altına atılan bir tohumun yüzlerce tohum vermesi gibi, bir öğretmen de yaşamını bu şerefli uğraşa adayabilmelidir.  Zira sıkı eğitilen bir insan, keyifli bir topluluk ve mutlu bir gelecek demektir. Öğretmen yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. Öğretmenin elindeki serveti ve gücü iyi değerlendirmesi gereklidir.” dedi.

 

"NE SÖYLERSEK AZ"

Törende İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu da bir konuşma yaparak, Türk ve İslam tarihinde Alimlere ve eğitime verilen değeri örnekleriyle anlattı. Öğretmenlerin zor şartlarda bile büyük özverilerle çalıştıklarını belirten Madenoğlu, “Bunca yılık meslek hayatım boyunca doğuda, güneydoğuda, kuzeyde hep yanlarında olmuşumdur. Oralarda bu arkadaşların hayatlarını hiçe sayarak kutsal saydıkları bu meslek uğruna görev yaptıklarını çok iyi biliyorum. Öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmesi için her türlü zorluğa göğüs gererek onlara ömürlerini verdiklerini çok iyi biliyorum. Öğretmenlerimiz bu şekilde yapıyor ki geleceğimiz garanti altında olsun ve gelişmiş ülkeler seviyesine çıkalım. Bu konuda ne söylesek azdır.” şeklinde konuştu.

 

"BELKİ DE SİZLER OLACAKSINIZ"

Madenoğlu, konuşmasında öğrencilere de seslenerek şunları söyledi: “Sizlerden böyle emin ellerde, anneniz babanız gibi size değer veren öğretmen arkadaşlarımızın sözlerini çok iyi dinlemenizi ve gelecekten çok şey beklediğimizi bilerek çalışmanızı istiyoruz. Sorgulamanızı istiyoruz. Kendime, çevreme, aileme, toplumuma ne verebilirim; benden ne bekleniyor gibi soruların cevaplarını vermeniz, ona göre kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor. Kim bilir, belki de geleceğin öğretmeni sizler olacaksınız. Her meslek mensubundan olunuz, ama iyi bir öğretmen olmanız bizim için tercih nedenidir. İyi bir öğretmen olacaksınız, memleketimizin kalkınmasına gelişmesine, çağdaş dünyada yer almasına katkıda bulunacaksınız.”

Törende ayrıca adaylığı kaldırılan öğretmenler adına Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Uğur Arslan ve emekli öğretmenler adına Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Necati Ulaş birer konuşma yaptılar.

 

ADAY ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından ise; ilçede öğretmen adayı olarak görev yapan genç öğretmenler tarafından yemin töreni gerçekleştirildi. Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulunun hazırladığı “24 Kasım Öğretmenler Günü Oratoryosu”  gösterimi ile devam eden program; Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen spor turnuvalarınde ve şiir, resim, kompozisyon, fotoğraf, öykü dallarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Törene; Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu,  Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Konuk, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri, okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler  katıldı.

 

(Haber Merkezi)