Alaplı’da, okul servis şoförlerine yönelik eğitim semineri verildi. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik tescil ve denetleme büro amir vekili polis memuru Uğur Mazlum, Kaymakamlık toplantı salonundaki seminerde, Okul servis araçlarının arkasında mutlak suretle 'Okul Taşıtı' yazısının yer alacağı uygun renk, ebat ve şekilde reflektif kuşak bulundurmalarının zorunlu olduğunu söyledi. Seminerlerin süreceğini ifade eden Mazlum, şunları söyledi;
“İlçemizdeki şehir içi trafik yoğunluklarında artışların gözlemlendiği bu çerçevede trafik tedbir denetimlerini artırılması yanı sıra şehir içi trafik yoğunluğunu oluşturan okul servis araçlarını yönelik trafik kuraları, trafikte doğru ve yanlış davranışlar, trafikte risk faktörleri ve ilk yardım gibi konularda eğitimler verilerek trafik bilincinin oluşturulması düşünülmektedir. Bu çerçevede servis şoförlerimize yönelik seminerler vermekteyiz.”
Seminerde, Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından bilgiler verildi.