Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri 10- 16 Mayıs Engelli Haftası etkinlikleri çerçevesinde önemli bir etkinliğe imza attı. Engellileri bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla görme engelli çocuklar için sesli kitap kampanyası başlattılar.



Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından, dersin sorumlu öğretim üyesi Prof.Dr. Hamza Çeştepe öncülüğünde “Görmeyenlerin Işığı Olun” isimli projede Büşra Durgun, Mert Ayvataş, Hilal Gülbay, Yusuf Özgör, Tolga Alibaş, Çağla Kökmen, Burcu Kocaağa, Mazlum Tekin, Eda Karaman, Enes Taşan isimli öğrenciler, aralarında Kaşağı, Küçük Prens, Beyaz Yele’nin de olduğu çok beğenilen 10 adet çocuk kitabını seslendirdiler. Kitaplar daha sonra MP3 çalarlara kaydedilerek, Zonguldak ilindeki görme engelli çocuklara hediye edildi. Hem aileler hem de öğretmenler tarafından büyük destek gören sesli kitaplar projesi, görme engelli çocukları da oldukça mutlu etti.

Yapılan etkinlik için bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Engelliler Haftası dolayısıyla engelsiz bir yaşama dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenledik. Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla öğrencilerimiz görme engelli kardeşlerimiz için kitap okudu. Dönem içerisinde üniversitemiz bünyesinde bulunan bölümlerde engelli kardeşlerimize çeşitli hizmetler veriyoruz. “Kadınlar Engel Tanımıyor”, “Engelsiz Üniversite Projesi” Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’nde oluşturulan görme ve işitme engelliler okuma salonları ve Üniversitemizin her biriminde engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler de gerçekleştirdik. Yaptığımız bu hizmetlerden sadece öğrencilerimiz değil, Zonguldak’ta yaşayan bütün vatandaşlarımız yararlanıyor. “Görmeyenlerin Işığı Olun” projesini çok önemsiyoruz. Konunun uzmanlarından alacağımız destekle bu projenin kapsamını genişleteceğiz. Bu projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.