Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 25 Nisan 2013 tarihinde Atatürk Kültür Merkezinde kadına şiddet konulu panel düzenledi.

PROJEYİ ANLATTILAR

Panele Zonguldak Barosu Ereğli Temsilcisi ve Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Tayyar Kartal, Rehberlik ve Eğitim Uzmanı Hicran Temiz, RAM Psikolojik Danışmanı Abdülbaki Gemi, RAM Müdür Yardımcısı Ali Kemal Çiftçi ve Sosyal Hizmet Uzmanı Güner Yiğit'in konuşmacı olarak katılacağı panelin proje sorumlusu ise Öğretim Üyesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aysel Memiş. Proje Sorumluları Yeşim Aslan, Betül Aktaş, Nihal Çavdar, Özlem Gök, Büşra Özel, Filiz Yıldız, Abdullah Vahapoğlu, Hilmi tuna ve Ata Akın, gerçekleştirdikleri proje ile ilgili gazeteniz Önder'e açıklamalarda bulundu. 

BİTMEK BİLMİYOR

Kadına yönelik şiddetin toplumun var olan bir gerçeği olduğunu hatırlatarak açıklamasına başlayan öğrenciler, Kadınlarımız evde eşlerinden dayak yiyerek ya da tacize uğrayarak şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor. Sürekli olarak şiddet gören kadınlarımız psikolojik olarak çöküntü yaşayarak bunalıma giriyorlar. Kadına şiddete hayır şeklinde birçok kampanya düzenlense de ülkemizdeki şiddet olayları bir türlü dinmek bilmiyor. Her gün haberlerde medyada kadına şiddet haberleri yer alırken birçok şiddet olayı da cinayetle sonuçlanıyor. Bizler de bu konuda halkımızı bilinçlendirmek, kadınlarımızın birer çiçek olduğunu, onları korumamız ve saygı duymamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak amacıyla, evet biz de kadına şiddete hayır diyoruz dediler.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Projenin yasal ve psikolojik bölümü için bir avukat ve psikolog bulunması yolunda hareket ettiklerini bu bağlamda Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı, Baro Temsilcisi Avukat Tayyar Kartal ile görüştüklerini belirten öğrenciler, Sağ olsun kendileri her türlü desteği bize sağladılar. Yine Rehberlik Araştırma Merkezine gittik oradan müdür yardımcısı Ali Kemal Çiftçi ve Psikolog Abdülbaki Gemi ile görüştük. Daha sonra ise Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğüne gittik ve Sosyal Hizmet Uzmanı Güner Yiğit Bey'le görüştük. O da bize destek olacağını söyledi. Son olarak Algı Eğitim Merkezine gidip Rehberlik ve Eğitim Uzmanı Hicran Temiz de bize seve seve yardımcı olacağını bildirdi. Bu kişilerin katılımıyla panelimiz gerçekleşecektir. Şimdiden konuşmacılarımıza teşekkür ederiz sözleri ile konuştular.

PROJE SÜRECİ

Proje kapsamında yapılan çalışmaları ise öğrenciler şu şekilde açıkladı: İlk olarak Sevgi Çemberi'ne gidip yardım istedik. Ereğli Belediyesinden afiş basımı için destek olmalarını istedik. Onlar da bizi kırmadılar ve afişlerimizi bastılar. Afişlerimizi çeşitli yerlere astık ve asmaya da devam ediyoruz. Zonguldak Barosu sponsor olarak katkılarını sağladı, onlara da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz bu projeyi Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında yapıyoruz. Bu proje için elimizden geleni yapıyoruz ve en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Proje yöneticimiz Yrd. Doç. Dr. Aysel Memiş aynı zamanda üniversitemizde dekan yardımcısıdır. Bu projede bize öncü olan kişi de kendisidir. Kendisine buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz.