“Eşit, Adil, Özgür bir yaşam için kadına yönelik şiddete hayır” için bir araya gelenler Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde bu konuyu bir kez daha masaya yatırdılar.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen panelin Maderatörlüğünü  üstlenen Sosyalog Bilge Özdemir; “Kadın ve Ail”  konusunda Birsen Şahan’ın, “Kadın ve Aile” konusunda ise Birgül Ulutaş’ın konuşacağını açıkladı. Panelin hukuk köşesinin konusu ise “Kadın ve Hukuk”tu. Bu konuda ise Av. Dilara Bozkuş Uzun görüşlerini açıkladı.

Açış konuşmasını yapan Bilge Özdemir, kadına şiddete karşı dünya genelinde sürdürülen mücadelelerden örnekler verdi.

Birsen Şahan da, toplumun bir kesiminin aile konusunda, mutluluk ve huzur olarak gördüğünü tam karşı kesimin ise şiddet ve karmaşa olarak algıladığına dikkat çekerek, bu tür ortamlarda çocukların nasıl etkileneceğine vurgu yaparken, şiddetin sadece fiziksel değil psikolojik boyutlarının bulunduğunu hatırlattı.

Birgül Ulutaş konuşmasında eğitimin artmasıyla, şiddetin azaldığını ve kadınların kalkınma oranlarını artırdığını ifade etti.

Av. Dilara Bozkuş Uzun da hukuk penceresinden olaylara bakarken, şiddet uygulayan hakkında alınacak tedbir kararlarının iki türlü olduğunu, bunların da koruyucu ve önleyici kararlar olduğunu anlattı.

Panelin sonunda soru cevap bölümüne geçildi. Hasan Tecrübekonuşuroğlu, “Şiddetin cinsiyeti olur mu?” sorusunu Bilge Özdemir’e sordu. Özdemir’in yanıtı kısa ve netti. Özdemir “Şiddetin cinsiyeti olmaz” dedi.