Bülent Ecevit Üniversitesi yalnızca merkez kampüsü değil Zonguldak ilçelerinde bulunan yüksekokul kampüslerini de öğrencilerin her ihtiyacını karşılayabilecekleri bir alana dönüştürmek için önemliyatırımlar gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda meslek yüksekokullarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili ciddi yatırımlarla büyük çalışmalar yapıldı, bahar dönemi itibariyle Alaplı Kampüsü’ndeki çalışmalar tamamlandı.

BEÜ Genel Sekreter Ertuğrul Karalar, Genel Sekreter Yardımcıları Osman Demir ve Veli Eliçora, Bilgi İşlem D. Bşk. Erkan Çetiner, İdari Mali İşler D. Bşk. Şaziye Kayalı, Kütüphane ve Dökümantasyon D. Bşk. Mustafa İnan, Öğrenci İşleri D. Bşk.Femi Gür, Sağlık Kültür ve Spor D. Bşk. Feray Çiçek, Strateji Geliştirme D. Bşk. Hüseyin Onan, Yapı İşleri Teknik D. Bşk. Burak ÖzAlaplı da incelemelerde bulundu.İnceleme sırasında Kurum Yöneticileri tüm birimleri tek tek gezerek değerlendirmelerde bulundular.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Alaplı’daki çalışmaları tamamladıklarını, diğer Meslek Yüksekokullarındaki çalışmalarına devam edeceklerini belirterek Alaplı Kampüsündeki peyzaj düzenlemesinin de sununa gelindiğini belirtti.Öğrencilerin her ihtiyacına cevap verildiğini belirten Özer, teknolojik eğitim fırsatı için yüksekokul bilgisayar laboratuvarında 30 adet bilgisayar, 2 adet projeksiyon cihazı mevcut olduğunu söyledi.

Rektör Özer, “Alaplı MYO kampüsündeki eğitim binasında ısı kaybını önlemek amacıyla ısı yalıtımı yapıldı. Yine bina içerisindeki zemin kaplamaları, pencere ve kapılar değiştirilerek binanın tamamı boyandı. Kampüs içi yollar sökülerek yeniden beton parkeyle döşendi. Ayrıca öğrencilerin, akademik ve idari personelin faydalanması için çamlık alanda teraslandırma yapılarak oturma alanları düzenlendi.Alaplı MYO öğrencilerinin akademik ihtiyaçlarının yanında sportif aktiviteler gerçekleştirebilmeleri için basketbol, voleybol ve futbol sahası da kampüste yapılan diğer yeniliklerden. Yapılan saha çevreleri de yeniden düzenlenerek yeşil alanlarla kaplanıp oturma alanı ve yürüyüş alanlarına dönüştürüldü. Bu alanlarda kamelyalar, piknik masaları ve banklar gibi öğrencilerin sosyal alan ihtiyacının karşılanması için en küçük ayrıntılar da düşünüldü. Alaplı Kampüsü’nde yapılan çalışmaları Kurum Yöneticilerimiz yerinde inceleyerek genel bir değerlendirme şansı elde etmiş oldular. Bundan böyle diğer kampüslerimizde de yapılan ve yapılacak tüm çalışmaları Kurum Yöneticilerimiz birlikte değerlendirecek ve ortak çözümler üretme şansı elde etmiş olacaklar. Bu vesileyle özverili çalışmada bulunan başta Genel Sekreter Ertuğrul Karalar’a, Genel Sekreter Yardımcılarımıza ve daire başkanlarımıza, çalışmalarda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

BEÜ Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları Alaplı Kampüsü’nde yapılan yenilikleri yerinde inceleyerek inceleme çalışmalarını tamamladılar. İncelemenin ardından Kurum Yöneticileri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.