Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu, Ankara’da Zonguldak’ı temsil etti. Şimdi Düşünme Zamanı projesi ile öğrenci Mertcan Duman’ın hazırladığı Fanlı Çamaşır Askısı projesi büyük ilgi gördü.

Proje ile ilgili bilgi veren Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu Müdürü Reşat Atar, “Öğrencimiz Mertcan Duman’ın “Türk Patent Enstitüsü, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Şimdi Düşünme Zamanı” projesi ile ilgili hazırladığı “Fanlı Çamaşır Askısı” projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede ilimizi temsil edecek 2 proje arasında yer almıştır.

Öğrencimiz Mertcan Duman’ın hazırladığı “Fanlı Çamaşır Askısı” projemiz 22-23-24-25 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara’da bulunan ANKAMALL Alışveriş Merkezinde yapılan Şimdi Düşünme Zamanı sergisinde ilimizi başarı ile temsil etmiştir. Okulumuzdan sergiye proje sahibi öğrencimiz Mertcan Duman, Teknoloji-Tasarım Öğretmenlerimiz Betül Bulut, Naciye Akyüz katılmışlardır.

Serginin açılışını TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Talim ve Terbiye Kurulu Kurul Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Şirin, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Zeynep Öçgüder yapmıştır. Açılışın ardından sergiyi gezen TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Talim ve Terbiye Kurulu Kurul Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Şirin, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Zeynep Öçgüder ve beraberindekiler öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi alarak, başarılarından dolayı tebrik etmişlerdir.

Okulumuzu, ilçemizi ve ilimizi başarı ile temsil eden öğrencimiz Mertcan Duman’a, teknoloji-tasarım öğretmenlerimiz Betül Bulut’a, Naciye Akyüz’e teşekkür ederiz.

Bu süreçte bize destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Numan Korkmaz’a, Kdz.Ereğli Belediyesine ayrıca teşekkür ederiz” dedi.