Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, SBS´ye girecek öğrencilere tavsiyede bulundu. 8 Haziran´da Seviye Belirleme Sınavı´na (SBS) katılacak öğrencilere başarılar diledi.

Öğrencilerin sınavdan önce heyecanlarını yenmelerini öneren Milli Eğitim Müdürü Kılıç, şunları kaydetti:

“Ülkemiz genelinde ve İlçemizde yapılan 8. Sınıflar SBS Sınavı’nın huzur ve güven içinde geçmesi için her türlü tedbiri aldık. Uzun bir süredir sınava hazırlanan öğrencilerimize ve onlara her türlü desteği veren fedakâr velilerimize başarılar diler emeklerinizin karşılıksız kalmamasını temenni ediyorum.

 

Sayın Velilerimiz

Sınav kazanmak, hayatın tek ve vazgeçilmez amacı değildir. Sınav öncesi moral ve motivasyon konusu da çok önemlidir. Bu süreçte ailelere de çok iş düşüyor. Çocuklarınıza karşı olan görevleriniz aile bütçemizi zorlayarak, onlara en iyi eğitim imkânını sağlamak, güzel bir çalışma ortamı hazırlamakla sınırlı değildir. Çocuklarımızın geleceğini belirleyecek bir sınava girecekleri için o gün kaygı yaşamaları çok normaldir.

 

Sevgili Öğrencilerimiz

Sizi çok seviyor ve önemsiyoruz. Bütün gücümüz ve gayretimiz sizin iyi bir eğitim almanız içindir. Bu sınavlar bilgi temelinize dayalı olarak analiz, sentez, yorum yapma, zamanı iyi değerlendirme, dikkat ve yeterliliklerinizi birlikte ölçmeyi hedeflemektedir.

Başaracağınıza inanın. Kendinize güvendiğinizi ve bu işin üstesinden gelebileceğinizi, donanımınızın başarmak için yeterli olduğuna güvenin. Unutmayın; bilginizi, gücünüzü, imkânlarınızı kendi potansiyeliniz oranında sınavlara yansıtırsanız başarı kendiliğinden gelecektir.

Dört şıktan oluşan her sorunun 1 doğru cevabı 1 tanede çeldiricisi vardır.2 şık ise kesinlikle doğru olamayacak cevaplardır. Bu sebeplerden okumaya soru kökünden başlayınız. Soru sonlarındaki “değildir” “olamaz” ifadelerine dikkat ediniz.

Sınav stratejisi de önemli bir konudur. Sizlerden en önemli isteğimiz kesinlikle bilmediğiniz soruları işaretlemeyiniz boş bırakınız.3 yanlış 1 doğru cevabı götürdüğünden bu durum net sayınızda  %10 kadar ve bazen daha fazla azalmaya sebep olabilir. Bu demektir ki bir anda Türkiye genelinde 3000-4000 kişinin tek yanlış cevabınızla gerisinde kalabilirsiniz.

Kaygılarınızı azaltın. Sınavda en aza indirilmiş kaygı ve stres en üst düzeyde başarılı olmanızı sağlar. Kendinizle ilgili olumsuz düşünmeyin. Bilginizden emin olun. İlköğretime başladığınız günden bu yana öğrendikleriniz ve birikimleriniz ile her birinizin bu sınav sürecinden başarıyla çıkacağınıza olan inancımız tamdır.

Bu sınavlara hazırlanırken yaşadığınız bir takım sıkıntılar mutlaka olmuştur.

Sizler hedeflerinize ulaşmak için ortaya koyduğunuz çabanın, harcadığınız emeğin, gösterdiğiniz fedakârlıkların karşılığını almayı hak ediyorsunuz.

Unutmayınız ki, sonuç ne olursa olsun öğretmenleriniz ve velileriniz olarak bizler daima sizlerin yanında olacağız.

Sizi seviyor, başarılı olmanızı gönülden temenni ediyoruz.

Şimdiden sizleri sevgi ile kucaklıyor başarılar diliyorum.”