Zonguldak BEÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik bir oryantasyon toplantısı düzenledi. 3 Aralık Pazartesi günü, Tahir Karaoğuz Toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat İnce, Zonguldak BEÜ Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İnan, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Okşan Dağlı, Erasmus+, Mevlana Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Dinçer Biçer, Farabi Koordinatörü Öğr. Gör. Eda Baki Zengin ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Fehmi Gür ve Yabancı Uyruklu öğrencilerden sorumlu memur Ömer Çakır katıldı.

Etkinlikle ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

Yoğun bir katılımın olduğu toplantı, uluslararası öğrencilerimizin hazırladığı kısa tanıtım videosunun izlenmesi ile başladı. Daha sonra Dr. Öğr. Üyesi Murat İnce açılış konuşmasında , “2018-2019 eğitim ve öğretim yılında, 64 farklı ülkeden -TÖMER’de eğitim alan öğrencilerimizle birlikte- toplam 1313 uluslararası öğrenci, üniversitemizde öğrenim görüyor. Dünya’nın dört bir yanından ülkemize gelen, üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanmış tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Uluslararası öğrenci ofisi olarak temel misyonumuz, farklı milletlerden, kültürlerden gelmiş siz değerli öğrencilerimizin Türkiye’deki yaşamlarını kolaylaştırmak, eğitim öğretim süresince sizler ve bölümleriniz arasında bir köprü görevi yapmaktır. Sınırların ortadan kalktığı, büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığı bilgi çağında, topluma eğitimli ve donanımlı bireyler kazandırmak, üniversitelerin en önemli vazifesidir. Bu anlamda, üniversitemiz, gerek fiziki şartları gerekse akademik ve idari kadrosuyla sizlerin iyi bir eğitim almanız için gereken çalışmaları yapmaktadır.” dedi.

Zonguldak BEÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörünün değerlendirmelerinin ardından, öğrenciler, yıl içinde düzenlenecek etkinliklerin içeriği, eğitim-öğretim süreçleri ve karşılaştıkları sorunlar hakkında düşüncelerini paylaştılar. Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Okşan Dağlı, Erasmus, Mevlana Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Dinçer Biçer ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Fehmi Gür öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar ve çözüm noktasında önerilerini öğrencilerimizle paylaştılar. Oryantasyon ve değerlendirme toplantısı, öğrencilere verilen kokteyl ile son buldu.