Kdz. Ereğli’ye fen lisesi kazandırmak isteyen  İbrahim İzmirli’nin yaptığı bağış ile Bağlık’ta  İmam Hatip Lisesi yapılmak  istenmesine tepki geldi.

 

Zonguldak Eğitim İş Şube Başkanı Metin Kahveci, yazılı açıklamasında Kdz. Ereğli’de hayırsever İbrahim İzmirli’nin Kdz. Ereğli’ye fen lisesi yapılması için yaptığı bağışın, Bağlık Mahallesi’nde imam hatip lisesi yapılmak için kullanılmak istendiğine, bu girişimin de duyarlı il genel meclis üyeleri tarafından engellendiğini bildirdi.

 

Kahveci, “Bu skandal affedilir değildir” vurgusunu yaptığı açıklamasında, “Bu olay tamamen ideolojik olup onlara göre imam hatipten başka bir okul olmayıp verilen bağışlarda kendi inançları doğrultusunda  şekillendirmek mubah olup diğer liselere Hristiyan gözü ile bakanlardır” dedi.

 

Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci’nin açıklaması aynen şöyle:

 

GARİBAN MEMURA  YIKTILAR

İl Genel Meclisinde hayırsever  İbrahim İzmirli’nin bağışı için alınan paranın  “Bağlık İmam Hatip Lisesi inşaatında  kullanılması” kararı  iptal edilmiş hayırsever vatandaşın 726 binlik bağışı  Ereğli Fen Lisesi’nde kullanılmasına karar verilmiştir.  Bu skandala imza atanlar hangi dini ve ahlaki değerlere sahip olduklarını merak etmeye gerek yok. Bir nevi hayırsever vatandaşın emanetine ihanet edilmiştir. Hayırsever vatandaş kendi bölgesinde bir okul yaptırmaya karar vermiş fakat AKP’nin yönetim anlayışı, tarikat cemaat kolektifi ve İmam Hatip lobisi   vatandaşın  niyetini kasıtlı olarak kendi ideolojik yapılanmada kullanmaya kalkmıştır. Nihayet vicdanının sesini dinleyen vicdan  sahibi  meclis üyelerimiz  tarafından  gündeme getirilerek karar düzeltilmiştir.  Skandalın sahibi ise günah keçisi olarak itham edilen  milli eğitimde çalışan gariban bir memurmuş. Yani bu işlere sebebiyet veren, her şeyi planlayan, her şeyden haberi olan, paranın yönünü belirleyen, bütün kadrolaşmaları yapan, bütün okulları imam hatip yapan   bu  gariban memurmuş öyle mi?  Akılları sıra vatandaşları ve bizleri saf yerine koyarak kandırmaya çalışıyorlar. Bu numaraları bu saatten sonra kimse yemez. Bu hikayeye birinci sınıfa giden çocuklar bile güler.

 

İDEOLOJİK GİRİŞİM

Bu skandal af edilir bir skandal değildir. Bu olay ne şube müdürünün nede memurun yönlendireceği bir iş değildir. Açıkça ve net bir şekilde söylüyoruz ki  bu kepazeliğin altında biat kültürüne dayalı  hilafete giden yol başta olmak üzere  ne olursa olsun bizim gençlik bizim yandaşlar, bizim oy bahçemiz kazansın da ne olursa olsun anlayışından başka bir şey değildir.  Bu olay tamamen ideolojik olup onlara göre imam hatipten başka bir okul olmayıp verilen bağışlarda kendi inançları doğrultusunda  şekillendirmek mubah olup diğer liselere Hristiyan gözü ile bakanlardır. Sözde, ‘bunlar Müslüman’ öyle mi?

 

BÜTÜN EĞİTİM KURUMLARINA İMAM HATİPE ÇEVİRECEKLER

Skandalın başka bir yüzü hayır sever vatandaşların güvenini kaybetmesine vesile olmaktadır. İbrahim İzmirli’nin bağışı sadece  Ereğli Fen Lisesi’nin yapılması için verilmiştir.  Siz kalkıyorsunuz bu iyi niyeti kendi ideolojik yaklaşımınızda kullanıyorsunuz. Bunu duyan hayırseverler bu anlayış karşısında milli eğitime nasıl güvenir? Zaten  kadrolaşmada bir güven bunalımı yaşayan milli eğitim  vatandaşın bağış parasını bir nevi kasıtlı yanlı yönlendirmesi sonucunda  da güven tamamıyla da bitmiştir. Bu skandala imza atanlar Allah,  Kur’an ve ahlak anlayışından  ne kadar takiyyeci  oldukları gibi,  toplum için  de resmen iki yüzlülüktür. Bu insanlar topluma nasıl  yön verecekler?, topluma  nasıl örnek olacaklar? Diye kamu oyuna soruyoruz? Zaten 4+4+4+lük geriye gitme (taş devrine ) eğitim sisteminde her okul bir imam hatip olmuştur. Anlaşılan o ki imam hatip okullarından gözü doymayanlar nerdeyse  bütün eğitim kurslarını, şoför okullarını  ve hatta kahvehaneleri, hastaneleri de  vb yerleri de  imam hatibe çevirecekler.

 

KÖKSAL TOPTAN'A HESAP SORMALI

Skandalın diğer yüzü ise eski vali Erol Akyıldız ve Köksal Toptan’ın  Ereğli Fen Lisesi’nin yaptırılması yönünde talimat verilmesine rağmen hareket edilmemesi akıllara onları da aşan bir gücün olduğunu göstermektedir. Sayın vekile düşen görev bu kasıtlı yanlışın yapılmasına vesile olanlardan hesap sorması olacaktır. Kamuoyu da bunu merak etmektedir.

 

Sonuç olarak bu skandalı il genel meclisine taşıyarak düzeltmesine vesile olan   vicdanın sesini dinleyerek hareket eden değerli, şerefli üyelere taktirlerimizi sunarken, teşekkür eder hakkın korunmasında tavırlarının devamını ve  Zonguldak ilimizin geleceği konusunda nihai kararlara imza atmalarını dilemekteyiz.