Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci son açıklamasında Milli Eğitim’de Eğitim Bir Sen’lilerin yönetici yapıldığını iddia etti.

 

Kahveci,  “Milli Eğitim Bakanlığı boş bulunan okullara yönetici atamak için daha önceden merkezi bir sınav yapmıştı. Ancak bu sınavda başarılı olanların bir çoğu Eğitim Bir Sen’li  olmadığı için atamalardan kaçınmışlardır” sözleriyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti:

 

EĞİTİM BİR-SEN’Lİ OLMAYAN HİÇBİR YARATIK AĞZIYLA KUŞ YAKALASA DAHİ….

 

“Ne edip eyleyip bir yol bulup Eğitim Bir Sen’lileri  yönetici yapmak için bir yol bulunması  gerekiyordu. Bu yolun  en güzeli ise  sözlü mülakat (budama ve kıyım)sisteminden başka bir yol olamazdı.Nasıl olsa bizler  (AKP’liler) bu ülkeyi teslim aldığımıza göre hiçbir  kanunu  da takmadan  isteklerimizi padişahlık döneminde olduğu gibi bu düzende de yapmaktan  kaçınmamaktadırlar.. Hiçbir güç bizi durduramaz mantığı aynen burada da devam etmektedir. Merkezi sınavda başarılı olanların bazılarını (üvey evlatlarımız ve Allahın sevmediği kulları) yönetici olarak atamamak için mülakat sistemini getirerek puanlamada yeni bir budama ve  kıyım yapılmıştır. Bu kıyımın baş mimarı ,  baş figüranı olan yandaş sendika ile  Milli Eğitim yöneticileriyle birlikte oluşturulan  güdümlü vicdanları kaybolmuş komisyonlardan   kaynaklanmaktadır. Bu mülakat sınavında Eğitim Bir-Sen’li olmayan hiçbir yaratık ağzıyla uçan kuşu yakalasa dahi vicdanları bir yere kilitlenmiş  ve şartlanmış bir komisyonlardan vize almaları mümkün olmamıştır. Nasıl ki Abdullah Gül’ün süzgecinden  rektör atamalarında hiçbir zaman Atatürkçü bir rektörün atanamayacağı gibi bu komisyonlardan da Eğitim Bir Sen’li olmayan  hiç bir yöneticinin yeterli mesleki puanı verilmediği açıkça ve kasıtlı olarak  test edilmiştir. Aynı anlayış yerellerde de devam ettiği görülmektedir.  Bir başka deyişle yazılı sınavlarda çok başarılı olanlar (yandaş olmayanlar) mülakatçı komisyon değerlendirilmesinde  ne acı dır ki okur yazar konumuna  bile sokulmamışlardır.

 

EĞİTİM BİR-SEN GÜDÜMÜNDE

 

Komisyonların oluşturulmasında hakkaniyet ilkesinin korunmadığı gibi skandallarla doludur. Görevli şube müdürünün  komisyon oluşturulmasında rolü olduğu, rolü olduğu komisyonda kendisinin puanlamaya sokulduğu başlı başına bir skandaldır. Ya bu şube  müdürü şube müdürlüğünü bırakır başka bir yerde görev alır bu komisyon üzerinden kendisini puanlamaya sokmaz . Bizzat kendi amiri  ve mesai arkadaşı yandaşı olduğu bir komisyonda değerlendirilmek etik olabilir mi? diye soruyoruz.  Diğer taraftan  Eğitim Bir Sen’in güdümünde oluşturulan AKP’nin efsunlanmış komisyonundan yandaş sendikanın dışında hiçbir vatan severlerin  , Atatürkçülerin  yada daha farklı düşünenlerin  dışında çıkmaması ikinci  bir skandaldır.  Bu skandalları Zonguldak’ta ve ülkemizde olup bitenleri bizlere kimse yutturamaz. Bu komisyonculara göre , Eğitim Bir Sen’ler  Allahın sevdiği kulu diğerleri ise dış kapının dış mandalı  yada Allahın ötekileştirdiği(sevmediği) insanlar olarak puanlamaya sokulmuşlardır. Oynanan oyun çok kirli bir oyun olduğu gibi Allah’la ,dinle ,imanla,vicdanla, inançla ve insanlıkla bağdaşan bir durum olamaz. Bu komisyon üyelerinde eğer birazcık Allah korkusu olsaydı 2 kişiyi şu sendikalılarda, diğer 1 kişiyi diğer sendikalılarda ve diğer 3 kişiyi de  öteki sendikalılardan  olmasına dikkat ederek hakkaniyet ölçüsünde yapılmasını sağlardı . Anlaşılan o ki Eğitim Bir Sen’li yönetici adayları vahiy  yoluyla gökten zembille indirilmiş  olup diğer adaylar ise bu komisyonculara göre putlara benzetilmiştir. Bu kapsamda bakıldığında  din ve Allah inancı takiyecilik  kol gezdiği gibi , Kabemiz ABD’ye dönmüş, çıkar ve menfaatler inançların  önüne geçmiştir. Ardık insanlarımızın bir kısmı ülkemizde olan  bu kıyımlar karşısında  inançlarımızdan ve geleneklerimizden soğutulmuştur.

 

GENÇ KUŞAKLARA KÖTÜ ÖRNEK

 

Sendikamız bu kıyıma karşı Danıştay’a dava açmış dava dilekçesini bakanlığa göndererek mülakat sisteminin durdurulmasını istemiş akabinde sakıncalarını bildirmiştir. Yönetici atamada sınav ve liyakat kriterleri  yeterlidir diyoruz Eğitim İş olarak ilimizde de mağduriyetlerin oluşmaması için mülakat uygulamasını en kısa zamanda geri çekmesini talep etmekteyiz. Zaten genel merkezimizin ve diğer sendikaların dava açmasının duyulması üzerine  de bir çok ilimizde de uygulama durdurulmuştur..

 

Bu olaylar genç kuşaklara çok kötü örnek teşkil etmektedir. Kin ,nefret ,şiddet  ve ahlaki değerleri yok eden  yönetim anlayış tohumları daha şimdiden atılmaya başlamıştır. Bunun zararını manevi anlamda millet olarak bizler maddiyat olarak hazinemiz ödeyecektir..