Kısa adı BEÜ olan Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde 2016 Bahar döneminde İnsan ve toplum projeleri, Doğa ve çevre projeleri, sağlık ve spor projeleri, çocuk projeleri, hayvan hakları, engelli projeleri, yaşlı projeleri, bilim, sanat ve kültür projeleri ana başlıklarında altında 118 Sosyal Sorumluluk Projesinin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar’ın koordinatörlüğünde yürütüldüğü açıklandı.

Başarıyla yürütülüp tamamlanan projelerle ilgili şu açıklama yapıldı:




PROJE DERSİ

Yürütülen projelerin başarısının güçlü bir işbirliği olduğunu vurgulayan Azar şunları söyledi: “Koordinatörlüğün kurulması ile birlikte sorumlu öğretim elemanları ile öğrencilerimiz 118 Sosyal Sorumluluk Projesine imza atmıştır. Bu projelerin ana temalarını Sağlık, Kültür-Sanat, Çevre, Çocuk, Yaşlı, Engelli, Toplum ve Hayvan Hakları Projeleri oluşturmaktadır. Projelerin belirlenmesi ve uygulanmasında ve sosyal sorumluluk proje dersinin müfredatımıza eklenmesinde bizleri teşvik eden ve desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr.  Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Sorumluluk Projelerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasının kendilerini memnun ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer şunları ifade etti:



2500 ÖĞRENCİYE SSP

“Bologna sürecine uyum bağlamında YÖK, 2006 yılında üniversitelerde Sosyal Sorumluluk”-Projesi dersinin verilmesini kararlaştırmıştır. Üniversitelerin toplumla bütünleşmesini sağlamak amacıyla YÖK, söz konusu dersin tüm üniversitelerde verilmesini uygun bulmaktadır. Bu bakımdan Üniversitemiz, Sosyal Sorumluluk Projesi dersini toplumla bütünleşme bağlamında önemseyerek 2007 yılında Ereğli Eğitim Fakültesi’nde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi olarak yürütmeye başlamıştır. Daha sonra 2011 yılında üniversitemiz senatosu tarafından alınan kararla değişik birimlerinde SSP900 kodlu zorunlu seçmeli ders olarak açılmıştır. Sosyal Sorumluluk Projesi dersini ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersini dönemde yaklaşık 2500 öğrencinin aldığı görülmektedir. Öğrencilerin toplumsal duyarlılık konusunda örnek projeler ortaya koymaları, toplumla kaynaşabilmeleri amacıyla 2011 yılında başlattığımız Sosyal Sorumluluk Proje dersi 2015-2016 akademik yılında 118 projesini de başarılı bir şekilde tamamladı. Bu projelerin belirlenmesi ve yürütülmesinde emeği geçen başta Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Azar’a ve çalışma arkadaşlarına, projelerde yer alan öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum bu akademik yıl için başarılar diliyorum.”