Bülent Ecevit Üniversitesi'nce (BEÜ), fahri doktora verilen kişilerin isimlerinin üniversitenin çeşitli birimlerinde bulunan salon ve dersliklere verildiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, üniversite senatosunun aldığı karara göre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde ekonomist ve yazar Alev Alatlı'nın, Fen-Edebiyat Fakültesi'nde şair ve yazar Ebubekir Eroğlu'nun, Devlet Konservatuarı'nda Ney Sanatçısı Kudsi Ergüner'in ve Ney Sanatçısı Ömer Faruk Tekbilek'in, Mühendislik Fakültesinde Sadettin Ökten ile Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Hasan Aycın'ın isminin yaşatılacağı belirtildi. 

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in şu ifadelerine yer verildi:

"Bilimsel, sanatsal ve kültürel çalışmalarda bizler ve öğrencilerimiz için rol model olan 'bize ait' şahsiyetlerin bilinmesi tanıtılması çok önemlidir. Bilindiği gibi üniversite olarak ülkemizde kendi değerleriyle barışık, yerele saygılı ve evrensel düşünebilen, alanında eserler ortaya koymuş, düşünce üretmiş kişilere fahri doktora vermeyi bir görev ve sorumluluk olarak görüyoruz. Ona göre hareket ediyoruz. Üniversite olarak istedik ki fahri doktora payesi verdiğimiz kişilerin üniversitemizce anılması. Bir fahri doktora programıyla sınırlı kalmasın ve senatomuzda alınan kararla son yıllarda fahri doktora verilen değerlerimizin isimleri bundan böyle üniversitemizde, özellikle öğrencilerimiz tarafından kullanılan dersliklerde yaşatılsın. Bu vesileyle üniversitemizde fahri doktora tevcih edilen kişilere tekrar şükranlarımı sunuyorum. İsimlerinin üniversitemizde en iyi şekilde temsil edileceğini belirtmek istiyorum."