Kdz. Ereğli’de eski Devlet Hastanesinin Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) devir edilmeyerek TOKİ’nin olacağına dönük iddialar üzerine görüşlerine başvurduğumuz AKP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, “tamamen yalan, bunlar kasaba politikacılığıdır” dedi.

Prof. Dr. Ercan Candan, bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın bünyesinde bulunan eski hastane binası ve arazisinin TOKİ’ye devredildiğine dönük iddiaların külliyen yalan olduğunu, bu söylentileri çıkaran veya yayanların kasaba politikacılığı yaparak, kendisini yıpratmak istediklerine de dikkat çekerek şöyle dedi:

 

“Yalanlar üzerine kurulmuş senaryolar. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi biryere devir edilmedi ki. Bu konuda Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na konuyu anlatıp sözünü aldık. Yanımda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın da bulunduğu toplantıda TOKİ Başkanına da bu konuyu söyledim ve “Merak etme milletvekilim, biz oraya talip değiliz” dedi. Belediye başkanı tanığım. Eski Devlet Hastanesinin devir işlemleriyle ilgili resmi yazışmalar daha önümüzdeki günlerde yapılacak. Sağlık Bakanlığı yazılarının ardından önce süreç tamamlanacak. Bu sürecin ardından da Bülent Ecevit Üniversitesine devir edilecek.  Halkımız bu söylentilere itibar etmesin. Biz çalışıyoruz. O arazi  de üniversiteye devir edilecektir. Ercan Candan ne söz verdi ise yapmıştır. Bu söz de Ercan Candan’ındır.”

 

*Haber Merkezi