Zonguldak Valiliğinin tahsis edeceği 100 dönüm arsa üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince inşa edilmesi düşünülen  “TOBB FİLYOS VADİSİ TARIM LİSESİ “ projesi için Zonguldak’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’i ziyaret etti.

TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Devrek TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Civak, Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Sarsık, Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak ile bir araya geldiği toplantıda inşa edilecek okul projesi konusunda görüşlerini aldı, önerilerini dinledi.

TOBB Başkan Yardımcısı Mete, birlik tarafından gerçekleştirilen “ her ile bir okul”  sosyal sorumluluk projesinin eğitime yaptığı katkılar nedeni ile ülke genelinde büyük övgüler aldığını ,oda ve borsaların inşa edilecek okulu kendi bölgelerinde yaptırmak için haklı bir yarış içinde olduklarını belirttiği toplantıda  Zonguldak’ta oda başkanlarını görüş birliğine vararak okulun  “Filyos Vadisi Tarım Lisesi “ adı ile Çaycuma’da inşa edilmesi isteğini takdir ettiklerini söyledi.

Toplantıya katılan oda başkanları da inşa edilecek Tarım Lisesine Zonguldak Valiliğinin de büyük katkılarda bulunacağını, okulun tüm bölgeye hizmet etmesi amacı ile arsa üzerinde yurt, pansiyon, spor salonu ve uygulama bahçesinin Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın destekleri ile yapılacağını ifade ettiler.

Yapılması planlanan okulun bölgedeki ziraattın gelişmesi, tarımsal faaliyetin artması , seracılığın bilinçli yapılması ,bölgenin dinamiklerinin hayata geçirilmesi konusunda önemli bir gelişme ve fırsat olduğu hususunun TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete’ye aktarıldığı toplantıda  ayrıca, bölgedeki ekonomik ve sosyal sorun ve gelişmeler  hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.