Bilginin topluma anlaşılır biçimde aktarılması amacıyla, bilginin görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin artırılması hedefleriyle açılan Çocuk Üniversitesi’ndeAtomun Merkezine Seyahat, Bilgisayar Programlıyorum, Biyomedikal, Geomatik, Kimya Dedektifleri, Matematik Ormanı, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Robot Yapıyorum, Sunucu Oluyorum, Arkeoloji ve Sanat Atölyesi, Sporla Yaşıyorum programlarına öğrenciler kayıt yaptırabilecekler.

 

BEÜ Rektörü Özer: “Amacımız bilimi çocuklarımıza sevdirmek ve bilimsel konularda cesaretlerini arttırmak.”

“Çocuk Üniversitesi çalışmalarına Sürekli Eğitim Merkezimiz 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında başladı. Bu süre zarfında Çocuk Üniversitesi çocuklarımız tarafından benimsendi ve tatil zamanında özellikle Zonguldak’ta kalan ve dışarıdan gelen öğrenciler için önemli bir uğraş alanı haline geldi. Çocuklarımızın ilgi alanlarına uygun 11 farklı alanda açılan programlar geniş ve zengin uygulama içerikleri şeklinde hazırlandı. BEÜ Çocuk Üniversitesi'nde açılan programlarımıza katılan çocuklarımız izleyici, dinleyici konumundan çıkıp, 'yapan-yaşayan' kişiler oluyorlar, böylece bilgiler daha kalıcı hale geliyor. Bu sayede çocuklarımızın bilime bakış açıları olumlu yönde gelişiyor. Bu yıl Sürekli Eğitim Merkezimiz Çocuk Üniversitesine 'Sporla Yaşıyorum' ile 'Arkeoloji ve Sanat Atölyesi' programlarını dabekleyerek çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimlerini tamamlayacak ve özgüvenlerinin gelişimine katkı sağlayacak bir program haline getirmiş oldular. 25-29 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Çocuk Üniversitesi programlarına tüm öğrencilerimizi davet ediyorum. Çocuk Üniversitesi’ne katılacak olan öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.”

Çocuk Üniversitesinin sınırlı sayıdaki kontenjanları için en geç 18 Ocak 2016 Pazartesi gününe kadar http://semcocuk.beun.edu.tr/ adresinden ön kayıt yaptırılması gerekiyor.