Kdz. Ereğli Ted Koleji Bilime Yolculuk etkinliğinin ikincisini gerçekleştirdi. İlçede ki okullarda eğitim gören 8. Sınıf öğrencilerinin de katıldığı etkinlik, bu yıl farklı olarak köy ve belde okullarında da gerçekleştirildi.

Etkinlik ile ilgili Ted Koleji’nden yapılan açıklama şu şekilde:

 

‘’5-6 Mart 2015 tarihlerinde TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Lisesi olarak ilçemizdeki ortaokullarda eğitim gören 8. Sınıf öğrencilerinin katıldığı BİLİME YOLCULUK etkinliğinin 2.si düzenlenmiştir. Bu sene geçen seneden farklı olarak merkez ortaokullarının yanında etkinlik bir gün de köy ve belde ortaokulları için gerçekleştirilmiştir.

Amacımız okulumuzdaki öğrencilerin laboratuvar deneyimlerini ve okulumuz laboratuvar donanımlarımızı ilçemizdeki köy, belde ve merkez ortaokullarında eğitim gören fene ilgili öğrencilerle paylaşmaktır.

Etkinliğimiz saat 9.30 da başlamış 15.30 da sona ermiştir. Okulumuza gelen misafir öğrencilerimiz laboratuvar önlüklerini, deney kartlarını alarak öğleden önce 5 deney, öğleden sonra 5 deney olmak üzere toplam 10 tane deney gerçekleştirmiştir. Misafir öğrencilere  gün boyunca okulumuz  9 ve 10. sınıflarından ilgili deney için hazırlanan öğrencilerimiz eşlik etmiş ve tüm deneyleri misafir öğrencilerin her biri kendi yapıp bilime dokunarak öğrenmenin keyfini yaşamıştır.Günün sonunda tüm öğrenci ve öğretmenlerine katılım belgesi  ve günün hatırası olarak deney kitabı armağan edilmiştir.

Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Lisesi  9 ve 10. sınıfında görevli öğrencilerimizi, etkinliği gerçekleştiren lise kimya öğretmeni Arzu Gül Cengiz,lise biyoloji öğretmeni Talat Demirbaş ‘ı ve lise Fen Bölümü Başkanı Serap Civelek’i ,misafirimiz olan  ilçemiz ortaokullarındaki Fen Bilgisi öğretmenlerini  ve öğrencilerini tebrik eder başarılar dileriz”

TED Kdz. Ereğli Koleji Lise Müdürü ve Genel Koordinatörü Abdurrahman TÜLÜCE yaptığı açıklamada; “İlçemizdeki okullarla fen bilimlerinde olduğu gibi diğer alanlarda da işbirliği yapmaktan ve ilçemiz eğitimine TED Kdz. Ereğli Koleji olarak mutluluk duyarız.” dedi.

Katılan okular:

Şehit Madenciler otaokulu, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ortaokulu, Gülüç Vesile Dikmen  ortaokulu, Gökçeler ortaokulu, Kızılcapınar ortaokulu,

Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz ortaokulu, Kayabaşı Alemdar ortaokulu, Kışla Mahmut Likoğlu otaokulu, TOKİ Korubaşı ortaokulu, Pestilci ortaokulu, Cumhuriyet ortaokulu, İsmet İnönü ortaokulu, Turgut Reis ortaokulu, Atatürk ortaokulu