Türk Eğitim Derneği Kdz. Ereğli Koleji’nin Okul Aile Birliği’nin öncülüğünde Engelliler Haftası ile ilgili öğrencilerle düzenlenen etkinlikten elde edilen gelirle; 6 engellimiz aracına kavuştu. Okul Aile Birliği ve öğrenciler kermes düzenledi ve elde edilen geliri de Engelliler Haftası etkinliği kapsamında kullandılar.

Kdz. Ereğli’deki Fiziksel Engelliler Derneği ile iletişime geçen öğrenciler, engelli aracı gereksinimi bulunanlar arasındaki talep çerçevesinde, akülü, spastik ve normal engelli arabaların satın almasını Okul Aile Birliği aracılığı ile gerçekleştirdiler.

TED Koleji’nin ilkokul bölümünde düzenlenen sembolik törenle de, 6 engelliye araçları teslim edildi.  Kolejin Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Abdullah Tülüce, Temel Öğretim Müdürü Devrim Köktuğ, Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, öğretmenler, okul aile birliği yöneticileri, öğrencilerin de katıldığı tören de kısa bir konuşma yapan Şentürk, hiç kimsenin engelli doğmak i ve aynı şekilde hiçbir annenin de engelli bir çocuk doğurmak  istemeyeceğine vurgu yaparak şöyle dedi:

“Şuanda eğitim aldığınız binada sağlıklı bireyler olarak eğer merdiven olmasa üst katlara çıkamazsınız. Asansör olmadığı zamanda bizler de çıkamayız.  İşte biz orada engelleniyoruz. Biz yaşadığımız şehirde sadece içinde bulunduğumuz kentte dezavantajlı durumların avantajlı hale getirilmesini istiyoruz. İşte şuanda benim konuşma yaptığım yerde çıkan bir rampa olduğu gibi. Üst katlara çıkan bir asansör olduğu gibi. Yada işte engelliler için ayrılan park yerleri, tuvaletler yada buna benzer imari yada mimari düzenlemeler gibi.

Ben başta Okul Müdürüm, öğretmenlerim sizlere bu bilinci, bu öğretiyi sağladıkları, öğrettikleri için kendilerini çok teşekkür ediyorum. Yanımda bulunan arkadaşlarımı özgürlüğe kavuşturduğunuz için, hayatlarını biraz daha kolaylaştırdığınız için, başta öğretmenlerim, velilerim, emeklerine, hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.”