Kdz Ereğli Rotary Kulüp Başkanı Mustafa Gür, 16 Nisan günü Gebe Köyü’nde TED Kdz. Ereği Koleji öğrencilerinin kendi olanaklarıyla sağladıkları hizmetlerin açılışını yapacaklarını bildirdi. Açılış töreninde,  Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Opr. Dr. Recep Erdoğan tarafından köy halkına kemik erimesi (Osteoporoz ) konulu seminer verileceğini de açıklayan Mustafa Gür, ayrıca Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Emin Damgacı’nın da köy kadınlarına Meme Kanseri erken tanı konulu ilgili materyal ve görseller ile bilgilendirme yapacağını da belirtti..

Mustafa Gür, kendi dönemiyle ilgili .”Bu dönemin bizce en önemli hizmeti ise Kdz Ereğli Gebe Köy ilkokuluna yaptığımız kütüphane, okuma odası ve Atatürk köşesi olduğu inancındayız.  Gebe Köy okulunun artık, kömürlük olarak kullanılan okul lojmanının yeniden düzenlenerek kütüphane ve okuma salonuna dönüştürülmesinden ziyade, TED Kdz Ereğli Koleji öğrencilerinin kendi imkânları ile yaptığı katkılardır.” Dedi.

Gür açıklamasına şöyle devam etti:


“Doğramaları, kapı, tüm dolap ve masa-sandalyeleri yenilenen kütüphanenin duvar boyaları 13-18 yaş aralığındaki 10 Interact gencimizin, toplumsal duyarlılık bilinci ile hafta sonunda fedakarca çalışmaları ile gerçekleşmiştir. Yerli malı haftasında Gebe Köy Okulu çocuklarını ziyaret etmişlerdir. Duydukları sorumluluk bilinci ile kitap toplama kampanyası düzenlemişlerdir. TED Kdz Ereğli Kolejinde, İnteract Başkanı Erkan Dedekargınoğlu önderliğinde kitap kumbarasında topladıkları 400 civarı kitap ve düzenledikleri bağış kampanyasından elde ettikleri para ile de bu okulumuz çocuklarına top ve spor malzemelerini elleri ile teslim etmeyi hedeflemişlerdir. Bu yaşta oluşan toplumsal farkındalık bilinci bu gençlerimiz adına en büyük kazanımdır.”