TED Kdz. Ereğli Koleji’nin 5 ile 19 Nisan 2014 Cumartesi günleri 11.00 – 14.00’ da tanıtım günü etkinliğini gerçekleştirileceği öğrenildi.

Anasınıfı, 1. Sınıflar, 2, 3 ,4. sınıflar, İngilizce ve Almanca dil programları, TEOG-YGS-LYS süreçleri, müzik, spor, resim, dans etkinlikleri, 5 ,6 ,7. Sınıflar; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler dersi sunumları, eğitim – öğretim programlarının anlatımı ile okulun tanıtımının yapılacağı etkinliklerin bilgilendirilmesi şöyle:

Anasınıfı etkinliklerimiz:

Mini TED’e gelen küçük misafirlerimizle Tangram, Origami, düşün çiz, TED Koleji tacı, sürprizli sanat etkinlikleri yapılacaktır. Miniklere el kaslarını geliştirmek için oyun hamurları ile eğlenceli şekiller oluşturulacaktır. Minik misafirlerimizin eğlenceli ve bilgili dakikalar geçirmesi sağlanacaktır. Anasınıfımızın proje tabanlı eğitim programları hakkında bilgiler verilecektir.

Anasınıfı İngilizce Etkinlikleri: mini TED adaylarıyla kesme yapıştırma, boyama, TEDDy ile buluşturma etkinliği yapılacaktır. Miniklerle öğretmenlerimiz, oyun  hamurlarıyla İngilizce karakterler oluşturulacaklardır. Minikler karakterleri de kendi hayal dünyalarında şekillendirecekler.

1, 2, 3, 4. Sınıflar Eğitim Öğretim Programları: Okulumuzun 1, 2, 3, 4. sınıflarında akademik ve sosyal gelişim açısından ayrıcalıklı olarak hangi çalışmaların yapıldığı, bu sınıflarımızda hangi becerileri kazandığı hakkında bilgiler verilecektir. Ayrıca etüt saatlerinde okul çıkışı 15.30-17.30 arası öğrencilerimizle ödev tamamlama pekiştirici çalışmalar yapma, sosyal etkinlik gibi çok verimli çalışmaların nasıl yapıldığı hakkında sunumlar yapılacaktır.

1, 2, 3, 4. İngilizce Etkinlikleri: İngilizce dil programları: MUN Kulüp, Cambridge sınavları hakkında bilgiler verilecektir. İngilizce sunumlar yapılacaktır.

5,6,7. Sınıflar Branş Öğretmenlerinin Sunumu: 5, 6, 7. sınıfa giren(Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal) branş öğretmenlerimiz, ders programları hakkında sunumlar yapacaktır. Fen ve Teknoloji öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz,  Fen ve Teknoloji laboratuarında basit devreler, öz kütle karşıtı, kimyasal  deneyleri; gelişmiş LCD ekranlı elektronik bio mikroskoplarla gerçekleştirecektir.

Uygulamalı Dersler; Resim, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Dans Etkinlikleri:

Müzik: TED adayları, müzik dalında; piyano, gitar, keman, yan flüt, trompet, tranbon, tuba, suzafon, klarnet, saksafon gibi müzik aletlerini tanıyacaklar. Müzik aletlerine dokunmanın ve çalmanın mutluluğunu yaşayacaktır.

Beden Eğitimi: Voleybol, Basketbol, Tenis istasyonlarında öğrenciler spor yapmanın keyfine varacaklardır.

Dans: TED adaylarımız, onlar için hazırlanan dans gruplarının etkinliklerini izleyecekler. Misafirlerimiz, gruplarının içerisine katılarak özgünce dans edeceklerdir.

Resim Dalında; TED adaylarıyla akrilik ve tual çalışması yapılacak. Minikler, boyamanın ve resim yapmanın tadına varacaklardır.

Danışmanlık Sistemi: Öğrencilerimizin akademik ve sosyal süreçlerinde başarılı olmalarını sağlamak için kurduğumuz danışmanlık sistemi hakkında bilgi verileceklerdir.

TEOG-YGS-LYS Süreçleri ve Öğrenci kontrolleri: 8. sınıf ve 12. sınıfta uygulanan sınav süreçleri hakkında bilgiler verilecektir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı SBS-YGS-LYS, 2013 YGS; 2013-2014 TEOG başarıları hakkında sunumlar yapılacak. 8. sınıf ve 12. sınıflarda danışmanlık ve sınıf öğretmenliği, öğrenci takibi hakkında sunumlar gerçekleştirilecektir.