100 DAKİKADA 100 SORU

İlkokuldan üniversiteye kadar, eğitim, yemek, servis ücreti ödemeyecekleri gibi ayrıca cep harçlıkları da ödenecek öğrenci bursu için açılan sınava 700 öğrenci başvurdu. TED Kdz. Ereğli Koleji’nin ilkokul, orta okul ve lise binalarında sınava alınan 700 öğrenci, sınıflarda 100 dakika içinde 100 soruya doğru cevap verip tam burs kazanmak için ter dökerken, velileri de yağmurun altında çocuklarını bekledi.

Kdz. Ereğli’de şu anda öğrenim gören 14 tam burslu öğrenciye, sınavı kazananlardan 5 öğrenci daha eklenerek bu sayı 19’a çıkacak. Her sene gerçekleştirilecek tam burs sınavları öğrenciler kadar ailelerinde de  büyük heyecan yaratıyor.

ÜNİVERSİTE SONUNA KADAR TAM BURS

TED Kdz. Ereğli Koleji Genel Koordinatör ve Lise Müdürü Abdurahman Tülüce sınav sırasında gazetemiz muhabirine şu açıklamayı yaptı:

“Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de Tam Eğitim Bursu Sınavını yapıyoruz. Tam Eğitim Bursu Sınavımıza 700 tane öğrencimiz katıldı. Köylerimizden, ilçemizdeki okullardan, Alaplı’dan, Akçakoca’dan öğrenciler katıldı.

Bu öğrencilerden 5 tanesi Tam Eğitim Bursunu kazanacak. Tam Eğitim Bursu kazanan öğrencilerimiz ilkokuldan, üniversite sonuna kadar bizim öğrencimiz olarak bizim takibimizde eğitim hayatlarını tamamlayacaklar. Ben sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Önümüzdeki sınavda yine görüşmek üzere.

Tam Eğitim Bursu şöyle: öğrencinin eğitimi, yemek ücreti, servis ücreti, kıyafeti ve cep harçlığı olmak üzere üniversite sonuna kadar ortaokuldan, üniversite sonuna kadar olan bir burs. Bu bursta sınıfta kalma falan etkilemiyor. Bu bursu almaya devam edecekler, üniversite sonuna kadar da Genel Merkezimiz tarafından özel bir birimimiz var, Tam Eğitim Burslar Birimimiz var, onlar tarafından takip ediliyor sürekli Genel Merkezin gözetiminde tüm öğrenim hayatları boyunca değişik eğitimlerden, aktivitelerden geçiyorlar, ülkemizde yararlı bireyler olarak yetiştiriliyorlar. 700 öğrenciden 5 kişi tam burs alacak. Bu bursun Türkiye’de başka bir örneği yok. Bu kadar geniş kapsamlı bir burs Türkiye’de yok. “

HEDEF BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ

Yağmur altında sınavdan çıkacağı çocuğu bekleyen velilerden Sait Gümüş düşüncelerini şöyle ifade etti:

“TED Kolejinde çocuklarımızın bursu için geldik. Sınavlara girdiler bekliyoruz biz de burada. İnşallah başarılı olurlar. Çocuğum Bilgisayar Mühendisi olmak istiyor, dersleri çok güzel. Hayırlısı.”