TED Kdz.Ereğli Koleji’nin Geleneksel olarak düzenlediği “Meslekler Sempozyumu ve Üniversite Tanıtım Fuarı” lise binasında düzenlendi.

 

Diş hekimliğinden psikolojiye, Bilgisayar Mühendisliğinden mimarlığa kadar 14 değişik meslek grubu ile ilgili bu mesleklerin uzmanı akademisyenler tarafından bilgi aktarılan sempozyumda ayrıca 11 değişik üniversite de tanıtım stantları açtı. Eş zamanlı üç oturum şeklinde düzenlenen sempozyumda öğrenciler değişik bölümlerle ilgili üniversite hocalarından bilgi alırken okul içerisinde kurulan  stantlarda üniversiteler hakkında tanıtımlar yapıldı, broşürler dağıtıldı.

 

“HAYATLARINI ŞEKİLLENDİRECEKLER”

TED Kdz.Ereğli Vakfı Özel Lisesi Müdürü Selim Aslankaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere meslekleri tanıtmak amacıyla düzenledikleri sempozyumun olumlu sonuçlarından mutluluk duyduklarını söyledi. Okulun Rehberlik Biriminin organize ettiği çalışmanın bölgedeki diğer okullara da örnek olduğunu belirten Aslankaya şunları söyledi: “Öğrencilerimize, gelen uzmanlardan en iyi şekilde yararlanmalarını tavsiye ediyoruz. Üniversiteleri  ve özelliklerini iyi tanısınlar. Gidecekleri üniversiteler ve seçecekleri meslekler onların hayatlarını şekillendirecek. Bu nedenle çok önem verdiğimiz bu çalışmayı devam ettireceğiz”

 

STAND AÇAN ÜNİVERSİTELER

TED Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Aydın Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi

 

ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

“6. Meslekler Sempozyumu ve Üniversite Tanıtım Fuarı”, TED Kdz Ereğli Koleji PDR Birimi Bölüm Lideri Funda Makas önderliğinde Esra Nur Üçkol ,Serap Daban ve Meslekler Sempozyumu Öğrenci Lideri Ekin Naz Fidan ve görevli öğrenciler ile gerçekleştirilirken şu öğrencilere yardımlarından dolayı okul yöneticileri tarafından teşekkür edildi: Dila Bilgen, Gizem Özkara, İrem Ertaş, Ezgi İşler, İlayda Berber, Senanur Donat, Berk Babaoğlu, Barış Özmadenci, Baran Yüce, Deniz Erdem, Deniz Civelek, Mina Ecer, Baturalp Akgün, Elit Özşeker, Zeynep Yalı, Doğukan Kaya, Alp Karayeğen, İpek Ertaş, Müge Odabaş, Beril Çöklü, Gülfeda Duman, Meltem Sezer, İpek Şahan, Fulya Demirci, Selin İlker, Serra Özenç, Beril Sesli, Erkan Dedekargınoğlu, Ata Solak, Beyitcem Karadeniz, Özge Aker, Sena Yüzgeç, Zeynep Türkekul, Hazal Özkan, Büşra Kuloğlu, Bengi Baydan, Aleyna Makaracı, Selin Göktepe, Onur Ertaş, İpek Ertaş.