Tanıtım günlerinde; Okul Öncesi, 1, 2,3,4. sınıflar, İngilizce ve Almanca dil programları, TEOG-YGS-LYS süreçleri, müzik, spor, görsel sanatlar, dans, bale etkinlikleri, 5,6,7. Sınıflar; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi sunumları, eğitim – öğretim programları, laboratuvar çalışmaları, okulun başarıları hakkında bilgiler verildi.

TED Kdz. Ereğli Koleji, tanıtım günleri etkinlik program akışı sırasıyla şöyle gerçekleşti:

"Okul Öncesi Etkinliklerimiz:

miniTED'e gelen küçük misafirlerimizle Tangram, Origami, düşün çiz, TED Koleji tacı, sürprizli sanat etkinlikleri yapıldı. Miniklere el kaslarını geliştirmek için oyun hamurları ile eğlenceli şekiller oluşturuldu. Minik misafirlerimizin eğlenceli ve bilgili dakikalar geçirmesi sağlandı. Anasınıfımızın proje tabanlı eğitim programları hakkında bilgiler verildi.

Anasınıfı İngilizce Etkinlikleri: miniTED adaylarıyla kesme yapıştırma, boyama, TEDDY ile buluşturma etkinliği yapıldı. Miniklerle öğretmenlerimiz,   oyun  hamurlarıyla İngilizce karakterler oluşturdular. Minikler karakterleri  de kendi hayal dünyalarında şekillendirdiler. TED'de İngilizce öğrenmenin keyfini yaşadılar.

1,2,3,4. Sınıflar Eğitim Öğretim Programları: Okulumuzun 1,2,3,4. sınıflarında akademik ve sosyal gelişim açısından ayrıcalıklı olarak hangi çalışmaların yapıldığı, bu sınıflarımızda hangi becerileri kazandığı hakkında bilgiler verilmiştir. Ayrıca etüt saatlerinde okul çıkışı 15.30-17.30 arası öğrencilerimizle ödev tamamlama pekiştirici çalışmalar yapma, sosyal etkinlik gibi çok verimli çalışmaların nasıl yapıldığı hakkında sunumlar yapıldı.

1,2,3,4. İngilizce Etkinlikleri: İngilizce Programlar, MUN Kulüp, Cambridge sınavları hakkında bilgiler verildi. İngilizce sunumlar yapıldı.

5,6,7. Sınıflar Branş Öğretmenlerinin Sunumu: 5,6,7. sınıfa giren(Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) branş öğretmenlerimiz, ders programları hakkında sunumlar yaptı. Fen ve Bilimi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz,  Fen Bilimi laboratuvarında basit devreler, öz kütle karşıtı, kimyasal deneyleri; gelişmiş LCD ekranlı elektronik bio mikroskoplarla gerçekleştirdiler.

 

Uygulamalı Dersler; Resim, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi , Dans Etkinlikleri :

Müzik: TED adayları, müzik dalında; piyano, gitar, keman, yan flüt, trompet, trombon, tuba, suzafon, klarnet, saksafon gibi müzik aletlerini tanıdılar. Müzik aletlerine dokunmanın ve çalmanın mutluluğunu yaşadılar.

Beden Eğitimi: Jimnastik, voleybol, basketbol, tenis istasyonlarında öğrenciler spor yapmanın keyfine vardılar.

Dans/Bale : TED adaylarımız, onlar için hazırlanan bale  ve dans gruplarının etkinliklerini izlediler. Misafirlerimiz, gruplarının içerisine katılarak özgünce dans ettiler.

Görsel Sanatlar : TED adaylarıyla sanat atölyemizde, akrilik ve tual çalışması yapıldı. Minikler, boyamanın ve resim yapmanın tadına vardılar.

TEOG-YGS-LYS Süreçleri ve Öğrenci kontrolleri: 8. sınıf ve 12. sınıfta uygulanan sınav süreçleri hakkında bilgiler verildi. TEOG-YGS-LYS başarıları hakkında sunumlar yapıldı.8. sınıf ve 12. sınıflarda danışmanlık ve sınıf öğretmenliği, öğrenci takibi hakkında çalışmalar aktarıldı.

Danışmanlık Sistemi: Öğrencilerimizin akademik ve sosyal süreçlerinde başarılı olmalarını sağlamak için kurduğumuz danışmanlık sistemi hakkında bilgi verildi.

TED Kdz. Ereğli Koleji olarak; 9 Nisan 2016 Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz tanıtım etkinliğimize ilgi gösteren tüm Ereğli halkına çok teşekkür ederiz.

16 Nisan 2016 Cumartesi günü 10.00 – 14.00'da yapılacak olan tanıtım günü etkinliğimize yine tüm Ereğli halkını bekleriz."