"Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi"

Zonguldak Bahçelievler İlkokulunda eğitim gören öğrencilere, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" tanıtıldı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Okay Şentürk,  Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa düzenlenen "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" kapsamında 30 ilde okulları dolaşarak çocukları bilgilendirecek olan Sosyal Güvenlik Otobüsünün kente geldiğini söyledi.

Projenin kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda geleceğin teminatı olan çocuklara sosyal güvenliği anlatmak olduğunu ifade eden Şentürk, "Sosyal Güvenlik otobüsü içindeki karakterlerimizle öğrencilere kayıt dışıyla ilgili bilinçlendirme yapılmaktadır. Öğrencilere çizgi filim şeklinde sunum yapılıyor. Otobüs gezdiriliyor. Otobüs 30 kenti gezerek bilgilendirme yapmaktadır. Öğrencilerin karakterlere olan ilgisi çok yüksek oldu ve meraklı bakışlarını gördük. Onların bu heyecanının yanı sıra ilgisinin projenin yerinde ve doğru olduğunu göstermektedir." dedi.