Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Ereğli İlçe Temsilcisi Nilgün Durak, toprak ve erozyon hakkında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Durak, gazetecilere yaptığı açıklamasında, 2015 yılı içerisinde çeşitli sosyal etkinlikler yaparak halkın doğaya karşı ilgisini arttırmayı istediklerini söyledi.

Eğitim ve öğretim kurumlarında toprak ve erozyon hakkında çeşitli sunumlar yapıldığını belirten Durak, "Gönüllülük esasına göre yaptığımız bu çalışmalara gerek öğrencilerimizin gerekse eğitimcilerin verdikleri destekten son derece memnunuz. TEMA tarafından doğanın korunmasına yönelik bilgilerin yer aldığı broşürleri dağıtıyor, toprak ve erozyon konularında sunumlar gerçekleştirerek geleceğimiz olan gençlerin daha da duyarlı olmalarına katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Durak, ayrıca ilçe genelinde belirlenen noktalarda Ereğli Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen fidanların 2015 yılı içerisinde toprakla buluşturulduğunu da sözlerine ekledi.