Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kültürel ve çevresel gelişmelerde hassas davrandıklarını ve bu yönde atılan olumlu adımları desteklediklerini söyledi.

"GERİ KALDIĞIMIZI DÜŞÜNDÜĞÜM İKİ KONU"

Atatürk İlköğretim Okulu'na Elif Lions Kulübü, Erdemir İlköğretim Okulu'na da Elif Lions Kulübü ve Soroptimist Kulübü tarafından hediye edilen geri dönüşüm otomatlarını ilçe genelinde yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Uysal, "Elif Lions Kulübüne bir kez daha tebrik ediyorum. Bizler de belediye olarak geri kaldığımızı düşündüğüm hak etmediğimiz yerde olduğunu düşündüğüm. 2 Tane ana tema var. Çünkü diğer temaları bir şekilde yerine getirebiliriz ancak kültürel konuda ve çevre konusunda hassasiyetlerimizi biran önce yerine getirmek ve bütün ilçeleri geçmek zorundayız. Çevreye saygımız olması lazım. Bizler belediye olarak bu konuda çalışmalarımızı hızlandırdık. Biz hizmet birimiyiz. Bizim kriterimiz her alandadır. Çevrede bizim için en önemli kriterlerimizden bir tanesidir. Geri dönüşüm kutusunu önemsiyorum"

Ereğli Elif Lions Kulübü Başkanı Güzide Çakmakkaya da güneş enerjisi ile çalışan, boş pet şişe atan kişiye geri dönüşüm otomatının kurşun kalem vererek ödüllendirdiğini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

26 ÖĞRENCİYE BURS VERİYOR

Kdz.Ereğli Elif Lions Kulübü 1985 yılında Lion Belma Tanyeri önderliğinde 28 üyesiyle kurulmuştur. 30 Yıldır eğitime, sağlığa, çevre projelerine hizmet etmektedir. Kulübümüz Cumhurbaşkanlığı hizmet ödülüne sağlık ve eğitim alanlarında 2 defa layık görülmüştür. 27 Üyemizle karşılıksız hizmete devam etmekteyiz. Hali hazırda 26 öğrenciye burs verilmektedir. 2015-2016 hizmet döneminde Kızılcapınar İlköğretim Okulu ile Kayabaşı Alemdar İlköğretim Okulu Milli Eğitimin önerileriyle anasınıfı oluşturma projelerimizi de gerçekleştireceğiz.

TEŞVİK EDECEK

Daha sonraki yıllarda bu görevi eğitim kurumları üstlenir. Çocuklarımızın küçük yaşta geri dönüşüme karşı kazanacakları olumlu tutum ve davranışlar ileride doğayı seven bulunduğu çevreye değer veren ve hayat boyu geri dönüşümü hem evinde hem de işyerinde uyguluyor ve uygulamasına teşvik eden yetişkinler olmalarını sağlayacaktır.

"HEDİYE EDİYORUZ"

Çevre ve doğa bilincinin geliştirilmesi, sadece eğitimcilerin değil bu bilinci oluşturmak hepimizin toplumsal bir görevidir. Üstümüze düşen görev çocuklarımıza temiz bir dünya sunmaktır. Bunun için onlara örnek olmamız gerekmektedir. Bizde bu amaçla Zonguldak Kdz.Ereğli Elif Lions Kulübü olarak 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde ana projemizi akıllı geri dönüşüm kutusu olarak belirledik. Akıllı geri dönüşüm kutusu güneş enerjisi ile çalışıyor. Boş pet şişeleri üstten atıldığı zaman alttan çocuklarımıza kurşun kalem vererek ödüllendiriyor. Kutu depolama alanı dolduğunda sinyal veriyor ve geri dönüşüm artık depolarına belediyemiz hizmetleriyle ulaştırılacaktır. Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyemizin destekleriyle okulumuza ve sevgili öğrencilerimize hediye ediyoruz"

Başkan Uysal, kulüp üyeleri boş pet şişe attıkları geri dönüşüm otomatından aldıkları kalemleri de öğrencilere hediye ettiler.

Öğrenciler daha sonra otomattan kalem alabilmek için uzun kuyruk oluşturdular.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)