Kdz. Ereğli Ticaret Meslek Lisesi Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında hazırlanan “Avrupa´da Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamalarının Araştırılması” konulu proje ile İngiltere yolcusu. Öğrencilerin Bilgisayarlı Muhasebeyi İngiltere’de muhasebe firmalarında 1 ay süre ile (23 Temmuz – 19 Ağustos 2013) öğrenme fırsatları olacak. Proje kapsamında Karadeniz Ereğli Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe - Finansman Alanı 11.nci sınıf öğrencilerinden 14 öğrenci, 3 Öğretmen İngiltere’de 1 ay süre ile staj görecekler.

Proje; sadece Bilgisayarlı Muhasebe Alanında ileri donanım sağlamakla kalmayıp, öğrencilerimize 1’er ay yabancı dil (İngilizce) eğitiminin yanı sıra gidilen ülke ve komşularına yapılacak kültür gezileri ile de Avrupa’nın yaşam tarzı, tarihi ve entelektüel birikimi hakkında da yerinde bilgi toplama şansı verecektir. Öğrenci ve öğretmenlerimizin staj sonrası misyonları Türkiye ve Ereğli’mizde devam edecek yaşadıkları ve gördükleri eğitimlerin diğer öğrencilere ve kamuoyuna anlatılması, yaygınlaştırılması sağlanacaktır.

Proje çalışması öncesi Okul Müdürü Numan Korkmaz, Müdür Baş Yardımcısı Seyrani Ekim ile birlikte proje ekibindeki öğretmenler ve öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç’ı ziyaret ettiler. Proje hakkında bilgilendirmenin yapıldığı ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç proje ekibine başarılar dileyerek çalışmalarından dolayı tüm ekibi tebrik etti.