Meslektaşımız Tuncay Tokay, mesleki çıkışını üniversite bitirerek sürdürdü.

Alaplı Belediyesi’nin Basın Danışmanlığı görevini yürüten gazeteci meslektaşımız Tuncay Tokay, 46 yaşında üniversite bitirdi. Tokay, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin “Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü” Medya ve İletişim Programındaki öğrenimini 2013 yılında tamamlayarak “Ön Lisans” diplomasını aldı. Başarısından dolayı ayrıca Rektör Prof. Dr. Davut Aydın’dan bir de “Yüksek Onur Belgesi” sertifikasını da alan Tuncay Tokay, 25 yıllık gazetecilik yaşamını mesleki diplomasına kavuşarak zirveye taşıdı.

Alaylı Gazeteci Tuncay Tokay bundan böyle “Alaylı” kartvizitine ayrıca “Mektepli” de ekleme başarısı göstererek bir ilke imza atmış oldu.

Gazetecilik Mesleğini; Türkiye Gazetecileri Hak  ve Sorumlulukları Bildirgesi’nin etik kurallarına uygun  çerçevede yerine getiren, kişi hak ve özgürlüklerine olan ödünsüz bağlılığı ile  mesleki yaşamında saygın bir yere sahip Tuncay Tokay’ı elde ettiği bu başarıdan dolayı kutluyor ve başarılar diliyoruz.

 

 TUNCAY TOKAY KİMDİR?

Gazetecilik mesleğine, 1989 yılında o tarihte Alaplı’da yayınlanmakta olan GÜNDEM gazetesiyle başlayan Tuncay Tokay, uzun yıllar bu gazetede Yazı İşleri Müdürü, Haber Müdürü, İstihbarat Şefi ve muhabir olarak görev yaptı. Kısa bir süre Şirin Ereğli gazetesinde de Alaplı Temsilcisi olarak görev yapan Tuncay Tokay, 1992 yılında kurulan Kdz. Ereğli Önder gazetesinin de kuruluş ekibinde yer aldı. Gazetecilikte 1999 yılında Samsun’da düzenlenen seminere davet edilerek katılarak önemli bir çıkış yakaladı. 1991 yılından 2009 yılına kadar aynı zamanda Anadolu Ajansı Yurt Muhabiri olarak görev yapan Tokay, uzun bir süre Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun da (TRT) Alaplı muhabirliğini yaptı. 
2008 yılında Alaplı Belediyesi’nde Basın Danışmanı olarak göreve başlayan Tokay, buradaki göreviyle birlikte yerel basındaki görevlerinden ayrıldı. 
Halen Alaplı Belediyesi Basın Danışmanı olarak mesleki yaşantısını sürdüren Tuncay Tokay, 2011 yılında sınavla girdiği Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Medya ve İletişim Programı’ndaki öğrenimini 2013 yılında “Yüksek Onur Öğrencisi” olarak tamamlayarak diplomasını aldı.

Çekirdekten yetiştiği gazetecilik mesleğine çocukluğundan beri büyük ilgi duyduğunu ve sürekli kendini yetiştirmeye çalıştığını belirten Tokay, duygularını Gazeteniz Önder’e şöyle dile getirdi:

“Yaklaşık 25 yıldır içinde bulunduğum gazetecilik mesleğinde sürekli kendimi geliştirmeye çalıştım. Meslek üstadlarımızın ve büyüklerimizin yazılarını okudum, onlardan kendime dersler çıkarmaya çalıştım. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin değişik illerde düzenlediği Yerel Basın Eğitim Seminerleri’ne katıldım. Buradaki eğitimlerden de mesleğimi geliştirme adına çok şeyler kazandım. Gazeteciliğe olan tutkumdan dolayı, o zaman Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı şimdiki Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü ve AÖF İktisat bölümündeki yüksek öğrenimimi yarıda bıraktım.
2009 yılında açılan AÖF Medya ve İletişim Programı’ndan ancak 2010 yılında haberdar oldum ve hemen o yıl üniversite sınavına girerek 2011 yılında bu programa kaydımı yaptırdım. Her dönem Yüksek Onur Belgesi alarak geçen 2 yıllık yükseköğrenimin ardından 2013 yılında “Onur Öğrencisi” olarak mezun oldum. Amacı, basına nitelikli elemanlar yetiştirmek olan bu bölümden üstün başarıyla mezun olduğumdan dolayı gerçekten çok mutluyum. 
Yerel basındaki tüm meslektaşlarıma da, mesleki anlamda bilmediğimiz çok şeyi öğrenmemizi sağlayan bu bölümde okumalarını tavsiye ederim. Bu bölümde, iki yıl süreyle tamamen gazetecilik ve televizyonculuk üzerine eğitim veriliyor. Okula başladığınızda, gazetecilik adına daha bilmemiz gereken çok şeyler olduğunu anlıyorsunuz.“