Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğinde, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi, Uygulama Ve Araştırma Merkezi Karaelmas TÖMER tarafından gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu sona erdi.
Yaz Okuluna katılan öğrenciler için Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda sertifika töreni düzenlendi. 
Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, dekanlar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.
Sertifika töreninde öğrenciler adına bir konuşma yapan Mısır’lı öğrenci Hajer Halaby, Türkiye’de ve yaz okulu sürecinde yaşadıklarından örnekler vererek, Türkçe öğrenmenin ve Türk kültürünü yakından tanımanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 
Halaby konuşmasını “ailem” olarak nitelediği öğrenci arkadaşlarına ve hocalarına teşekkür ederek tamamladı.
Hacer Halaby’nin ardından konuşma yapan Karaelmas TÖMER Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Musa Demir, yaz okulu organizasyonu hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerin bu süreç içerisinde yaptıkları farklı etkinliklere değindi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun ise törende yaptığı konuşmada, Üniversitede on dokuz farklı ülkeden üniversiteli genci ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Bülent Ecevit Üniversitesinin uluslararası girişim ve gelişimleri hakkında bilgi verdi. 
Yaz okuluna katılan öğrencilere akademik kariyerlerini üniversitede yapabileceklerini ifade eden Prof. Dr. Uzun, ülkelerine döndüklerinde Türk kültürünü, Zonguldak’ı ve özellikle Bülent Ecevit Üniversitesini anlatmalarını istedi. Uzun’a konuşmasının sonunda yaz okulu öğrencileri tarafından teşekkür çiçeği sunuldu.
Konuşmaların ardından Ferid CAFERİ (Azerbaycan) Bülent Ecevit’in Yarın, Mirela Denisa PETRİŞOR (Romanya) Necip Fazıl Kısakürek’in Beklenen ve Nandor TRESYANZKİ (Macaristan) Cahit Sıtkı Tarancı’nın Memleket İsterim adlı şiirlerini seslendirdiler.
Tören öğretim üyeleri tarafından öğrencilere sertifikaların verilmesinin ardından sona erdi. Sertifika töreninin ardından Teras Kafe’de düzenlenen akşam yemeğinde öğrenciler dans ve müzik gösterisi sundular.