27 ve 28 Nisan tarihlerinde yapılacak TEOG'da çıkması olası soruların benzerlerini hazırlayan komisyon 11.04.2016 tarihinde Türkçe, Matematik Ve Din kültürü Ahlak Bilgisi sorularına tabi tuttu. 12.04.2016 tarihinde ise Fen Ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler Ve İngilizce sorularının sorulduğu ücretsiz deneme sınavı gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili (12 Nisan tarihinde) yazılı bir açıklama yapan ilçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, öğrencilerimizin başarılarını sürekli ve kalıcı kılabilmek ve daha yukarılara taşıyabilmek için üstlerine düşeni yerine getirmek amacıyla komisyonlar oluşturduklarını söyledi.

İlk etapta Türkçe, Matematik, Din Kültürü Ahlak Bilgisi, Fen Ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler Ve İngilizce branşlarındaki öğretmenlerden komisyonlar oluşturduklarını ifade eden Korkmaz, komisyonların deneme sınavları hazırladıklarını kaydetti. Sınavlara ilçedeki 8. sınıfta eğitim gören 2800 öğrencinin katıldığını anlatan Korkmaz, "Sınav sonunda öğretmenlerimiz sonuçları inceleyerek öğrencilerin başarısız oldukları konuları belirliyor. Daha sonra derslerde bu konulara ağırlık verilecek" dedi.

Lise öğrencileri için de komisyonlar kurulduğunu ve ilerleyen günlerde LYS'ye (Lisansüstü Yerleştirme Sınavına) Yönelik deneme sınavı uygulanacağını belirten Korkmaz, bu uygulamayla öğrencilere sınavlarda yardımcı olmayı amaçladıklarını açıkladı.

Aynı uygulamayı önümüzdeki yıl daha da geliştirerek YGS'yi (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) içine alan sınavların yapılacağını, İlçe Milli Eğitim olarak İlçemdeki mevcut okulların fiziki durumlarının imkanlar ölçüsünde hızla iyileştirildiğini, diğer yandan da İlçemizin gerek TEOG, gerekse Üniversite sınavlarındaki başarının artırılması için gerekli tüm çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Korkmaz sözlerini şöyle tamamladı:
"İnanıyorum ki yapılan bu ve buna benzer örnek çalışmalar sonucu ilçemiz eğitim-öğretimde ülke genelinde üst sıralarda yer alacaktır."