Bülent Ecevit Üniversitesi  (BEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü uzaktan eğitim yüksek lisans programları, zaman ve yer kısıtlaması olmaksızın işletme ve iktisat eğitimi almak isteyenlere, önemli bir fırsat sunuyor...

 

2013-2014 Akademik yılında yeni açtığı bölüm ve programlarla önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim kademelerinde yeni öğrencileri bünyesine katmak için birbiri ardına önemli adımlar atan Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Uzaktan Eğitim imkânı. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde eğitim veren uzaktan öğretim yüksek lisans programlarından İşletme ve İktisat programlarına önümüzdeki eğitim yılında 50’şer öğrenci alınacak.


BEÜ’nün Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarından İşletme ve İktisat bölümleri, bilgilerini yenilemek isteyen profesyonellerle, kariyerini geliştirme çabasında olan üniversite mezunlarına yönelik olarak tasarlandı. İşletmeciliğin tüm yönlerini içerecek şekilde düzenlenen bu iki yüksek lisans programına dahil olan öğrenciler, internet tabanlı bir ders işleyişinin yanı sıra, BEÜ’nün diğer öğrencilerine tanınan tüm ayrıcalıklara da sahip olacaklar. Uzaktan eğitim yüksek lisans öğrencileri, kampüs içi seminerlerin yanı sıra, 24 saat açık BEÜ Kütüphanesinden ve diğer bilimsel, sosyal aktivitelerden de yararlanabilecekler.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak, öğrencinin bilimsel araştırma yapma konusunda gelişimini, bilgiye en doğru şekilde erişimini, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazanmasını amaçlayor. Belirtilen amaç kapsamında uygulanacak başlıca yöntemler ise; canlı ders saatleri, ödevler, tartışma konuları ve mesajlardan oluşuyor.

 

2013 - 2014 güz yarıyılında toplam 100 öğrenci alınacak programlara başvuruda bulunmak için gerekli koşullar, önümüzdeki günlerde BEÜ’nün resmi internet sitesinden ilan edilecek.