Fatih Akademi Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) Platformu tarafından düzenlenen organizasyonda, ailelerinden binlerce kilometre uzakta bayrama giren yabancı öğrenciler, mutlu bir bayram geçirdi.

 

Zonguldak KYK Yemekhanesi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine Zonguldak KYK Müdürü Şükrettin Yılmaz, yurt idarecileri ve personelleri ile yabancı öğrenciler katıldı.

 

İlk olarak yurt müdürü ve Fatih Akademi KYK Platformu Başkanı Mehmet Genç ile bayramlaşan yabancı ülke öğrencilerine kavurma ve ayran ikram edildi.

 

Ailelerinden uzakta bayrama buruk giren 50 yabanı ülke öğrencisi, kurum yetkilileri ve Fatih Akademi KYK Platformu görevlilerinin sıcak ilgisiyle büyük sevinç yaşadı.  

 

Programda konuşan Zonguldak KYK Müdürü Şükrettin Yılmaz, “Evlerine gidemeyen ve ailelerinden uzakta olan siz arkadaşlarımızı Fatih Akademi KYK Platformu ve Zonguldak Yurt Müdürlüğü olarak kurbanın anlam ve önemini unutmamanız için böyle bir etkinlik düzenledik. Bizler de sizlerin bir büyüğünüz ve aileniz olmamız nedeniyle sizlere böyle bir ortam yaşatmak istedik” dedi.

 

YABANCI ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİ

 

Ailelerinden uzakta olmalarına rağmen gerçek bayram sevinci yaşadıklarını belirten yabancı öğrencilerden Afganistanlı Kamila Rahimi, “Yol uzaklığından dolayı avime gidemedim. Ama yine de buradaki arkadaşlarımız bizi yalnız bırakmadılar ve bayram kutladık. Anne babamızla bişrlikte bayram geçiremesek de buradaki Türk arkadaşlarımız bayram sevinci yaşattığı için teşekkür ederim.” Afganiastanlı Aziza Abdulaziz, “Ben kendi ülkeme gidemediğim için çok üzülmüştüm. Ama buradaki etkinlikte bizi yalnız bırakmadılar. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.  

 

Somalili Abdifatah Farah, “Bu organşzasyon bize çok iyi geldi. Türk insanları bize annelik babalık yaptı. Bizi çok duygulandırdılar.” şeklinde konuşurken,  Yemenli öğrenci Muaz Saed, “Burada gördüm ki iki tür arkadaş var. Birinci arkadaşlarım Yemen’de, ikinci arkadaşlarım burada. Bayramınız mübarek olsun” dedi. Somalili Muhammed Ahmed ise şunları söyledi: “Ama gerçekten hiç gurbet hissetmedim. Ailemizle beraber bayram yapıyor gibi olduk. Bize bu imkanı sağlayan Fatih Akademi KYK Platformu’na teşekkür ediyoruz”

 

GERÇEK TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERDİK

 

Fatih Akademi KYK Platformu Başkanı Mehmet Genç, yaptığı açıklamada, “Biz de KYK’da kalan ve memleketleri uzak olduğu için ailelerine özlem duyan arkadaşlarımızı bayramda bir araya getirdik. Bayram onlar için uzaklık olmasın, mahiyeti yakınlaşmak olan bu ibadeti birlikte paylaşalım istedik. Sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Kavurmalarımızı birlikte yedik, burada bayram yaşadık.” dedi.