Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Çocuk Üniversitesi Yaz Programı, sertifika töreni ile sona erdi. “Atomun Merkezine Seyahat, Bilgisayar Programlıyorum, Kimya Dedektifleri, Robot Yapıyorum ve Sunucu Oluyorum” modüllerinden oluşan programına katılan 54 öğrenci sertifikalarını aldılar ve kep attılar. 
Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, BEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kadir Demir, Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Fatih Bayramoğlu, akademik ve idari personel ile modüllere katılan öğrencilerin aileleri katıldı. 
Modüllere katılan öğrencilerin alkışlarla salona girdiği törede sunuculuğu “Sunucu Oluyorum” modülünde öğrenim gören dört öğrenci gerçekleştirdi. Törende ilk konuşmayı öğrenciler adına Ezel Alpay gerçekleştirdi. Programın Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Fatih Bayramoğlu’nun konuşmasının ardından “Robot Yapıyorum” modülü öğrencilerinin ürettikleri çizgi izleyen ve Sumo robotlarının gösterisi salondakiler tarafından ilgi ile izlendi. 
Modüllere katılan öğrencilerin katılım belgeleri Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, BEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kadir Demir, Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Fatih Bayramoğlu tarafından verildi. 
Törende ayrıca “Kimya Dedektifleri” modülü eğitimcisi Doç. Dr. Zuhal Gerçek, “Atomun Merkezine Seyahat” modülünün eğitimcisi Doç. Dr. Kadir Demir ve dersin asistanları Araştırma Görevlisi Dr. Ali Kemal Garip, Araştırma Görevlisi Dr. Sertan Kurnalı, Araştırma Görevlisi Dr. Özlem Altunordu, Araştırma Görevlisi Tuğba Göcen, “Bilgisayar Programlıyorum” modülünün eğitimcileri Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Çakır, Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Yılmaz, “Robot Yapıyorum” modülünün eğitimcisi Yrd. Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu ve dersin asistanları Öğretim Görevlisi Aytaç Altan, Can Ayberk Demir, Ahmet Biber, M. Sena Altın, “Sunucu Oluyorum” modülünün eğitimcisi Esra Güner Hacıoğlu ile Koordinatör Yrd. Doç. Dr. M. Fatih Bayramoğlu’na ve organizasyonun tanıtımı ve gerçekleştirilmesinde emek veren Yrd. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu ile Ali Aksoy’a teşekkür belgeleri takdim edildi. 
Öğrencilerin müzik eşliğinde keplerini fırlatmaları ile tören sona erdi.

(Haber Merkezi)