Yenilikçi uygulamaların eğitim sistemine kazandırılması, öğrenci ve öğretmenlere daha iyi eğitim, öğretim imkânlarının sunulması, 2023 Türkiye Vizyonunun gerektirdiği hedeflerinin yakalanmasını desteklemesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca “Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” düzenlendiği ve ülke genelinde 10 kategoride 750 proje başvurusu yapıldığını belirten Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplam 24 okulun saha ziyaretine kaldığını açıkladı.
Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 24 okul içerisinde Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi’nde bulunan Ormanlı İlkokulu ve Orta Okulu’nun kaldığını saha ziyaretinin ise bu hafta içinde gerçekleştirileceğini açıkladı.
Açıklama şu şekilde: 
“Ülkemiz genelinde saha ziyaretine kalan toplam 24 proje içerisinde 4. Kategoride, “Eğitim Yatırımlarına En Yüksek Halk Katkısı çalışması ile Ormanlı ilkokulu/Orta Okulu Kurtlar bölgesinde Ormanlı beldesinin köyleri ve Kızılcapınar a bağlı taşımalı alanlarından gelecek orta ve ağır düzeyde engelli öğrencilerin eğitimleri için tam donanımlı sınıf kazanımı ve ailelerinin eğitimi ile ilgili “Eğitim Öğretimde Yenilikçilik çalışmaları” kapsamında Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire grup başkanı Adem Yaman, Ankara İl Milli Eğitim Strateji Bölümünden Sorumlu Şube Müdürü İlhan Koç, Ormanlı İlkokulu Ortaokulunu okulunu sahada ziyaret edeceklerdir. Bu arada çalışmada tüm emeği geçenlere destekçi sivil toplum örgütüne Ormanlı halkına Okul yöneticileri ve projeden sorumlu ekip lideri Sınıf Öğretmeni Serap Kaya Kartal’a Destekçi öğretmenler Şeniz Tekin, (Sınıf Öğrt.) Neşet Tekin, (Sınıf Öğrt.) Tuğçe Şen (Mat Öğrt.). Nergiz Küçük Özata (Sınıf Öğrt.) Ebru Aydın, (Türkçe Öğrt.) Nilüfer Kayran (FEN VE TEK  Öğrt.) Metin Yaman, (Beden Eğitimi Öğrt.)’a Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürümüz Turgut Özbek, ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Naci Kılıç teşekkür ettiler. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji İdareyi Geliştirme Grup Başkanı Adem Yaman, Okulun yerinde ziyaret edilerek yapılan çalışmaların ne ölçüde ulaştığı değerlendirilecek bunun sonucunda ilköğretim haftasının ilk gününde Milli Eğitim Bakanımızın da katılacağı ödül töreninde dereceye kalan okullar ödüllendirilecektir”