2014 yılında yapılan yerel seçimlerle Yığılca’ya Belediye Başkanı seçilen ve o tarih itibariyle Yığılca’nın kaderini değiştiren Muzaffer Yiğit, şimdi de eğitime el attı.

Başkan, Yığılca’ya yeni bir İmam Hatip Anadolu Lisesi kazandırmak için Ankara’nın yollarını aşındırdı ve istediğini yine aldı.

Bir hafta gibi kısa bir sürede Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Nebi Avcı ile yaptığı görüşmeler neticesinde 5 milyon liralık okul yatırımın alan Başkan Yiğit, 2015-2016 eğitim öğretim sezonuna yeni okulu kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile ikili görüşmede bulunarak, Yığılca’nın genel eğitim durumu ile ilgili Bakan Avcı’ya ayrıntılı rapor sundu. Bu okulun Yığılca için ne kadar önemli olduğunu ayrıntılarıyla anlatan Yiğit, okul için Bakanı ikna etti.

 

YIĞILCA EĞİTİMİ İVME KAZANACAK

Bu okulun hayata geçmesiyle birlikte Yığılca’da eğitimin ivme kazanacağını belirten Yiğit, “Sayın bakanımla yararlı bir görüşme yaptım. Yığılca için talep ettiğimiz yeni bir imam hatip Anadolu lisesi projemiz vardı. Bakan beye talebimizi ilettim. Bu okulun Yığılca'ya kazandırıldığı takdirde eğitimin ivme kazanacağını belirttim. Kendisi de okul konusunda bizlere yardımcı olacağını söyledi. Bu görüşmemiz bir haftada netice verdi ve 5 Milyon TL yatırım tutarı olan, içinde laboratuvar, konferans salonu, bilgi işlem odalarının da bulunduğu bir bina yapılacak. Mimarisi ile de Yığılca'ya ayrı bir değer katacak. Okulumuzun kazanımı noktasında Valimiz Ali Fidan'a, İl Başkanımız Hikmet Keskin'e ve üç vekilimize de katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Yiğit, son olarak okulun yapımına 2015 yılında başlanacağını ve 2016 yılında da eğitim öğretime açılacağını söyledi.