YÖK'ün 32. kuruluş yıldönümü kapsamında üniversite öğrencileri Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) önünde eylem gerçekleştirdi.

YÖK'ün 32. kuruluş yıldönümü kapsamında üniversite öğrencileri, YÖK'ü protesto etmek için  BEÜ'nin alt kapısından yürüyüş gerçekleştirerek sloganlar eşliğinde BEÜ'nin önüne kadar yürüdü.
BEÜ önünde kolektifler, öğrenci platformu ve TKP'li öğrenciler adına açıklama yapan Fatoş Yiğit, YÖK kurulalı 32 sene oldu. Bu 32 sene üniversitelerde YÖK'e karşı verilen eşit, parasız, bilimsel ve anadilde eğitim mücadeleleriyle geçti. Harçları kaldırarak gençliğin ağzına bir parmak bal çalmak istediler. Üniversiteli gençliğin yıllarca YÖK'e karşı verdiği parasız eğitim mücadelesini bir hamleyle unutturabileceklerini sandılar. Ancak, kimseyi parasız eğitim istediklerine inandıramadılar. Ellerinde meşruiyetini yitirmiş bir disiplin yönetmeliği vardı. 'Üniversitelerde siyaset serbest olacak' deyip yeni disiplin yönetmelikleri yazdılar. Eskisinden farkı olmadığı hemen üniversite kayıtlarında siyasi çalışma yapmak isteyen öğrencilere gösterdikleri tutumla anlaşıldı. Şimdi de özel üniversitelerin önünü açacak, yurtdışındaki üniversitelerin Türkiye'de kampus kurmasına olanak sağlayacak, üniversiteleri tamamen piyasanın gündemine sokacak yeni bir YÖK yönetmeliğinden bahsediyorlar. YÖK'e karşı eşit, parasız, bilimsel, anadilinde eğitim hakkını, emperyalistlere ve savaş çığırtkanlarına karşı barışı savunanlar 9 Kasım'da Ankara'da buluşuyor dedi.