Karadeniz Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ziraat Odası’nın katkıları ile çiftçilere yönelik gece eğitimleri düzenledi. Gündüzleri arazide çalışan çiftçiler Müdürlükler ve Odaların hassasiyeti sayesinde eğitim alma şansı yakaladı.

 

İLÇEYE BAĞLI 93 KÖY VAR

Konuya ilişkin verilen bilgiler ise şu şekilde: Gece eğitimleri olduğundan ve de İlçemize bağlı 93 köy olduğundan, eğitimlerimiz bölge yerleşim planına göre bir merkez köy belirlenerek 3-4 adet köye yönelik toplu eğitim şeklinde düzenlenmektedir. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Aslan’ın koordinasyonunda; Ziraat Mühendisleri İlker Yarbaşı, Fatih Yıldız, H.Derya Aksu, Filiz Bağcıoğlu tarafından mevsime bağlı olarak; fındıkta budama, fındık arazisinde gübreleme, toprak analizleri, ceviz yetiştiriciliği, Veteriner Hekimler Doğan Kale, Fuat Karadeniz ve Emre Öztaş tarafından mevsime bağlı olarak, ineklerde meme sağlığı, arıcılıkta sonbahar bakımı, sığırlarda bakım ve besleme konularında sunum yapmışlardır.  

 

İKİ AŞAMALI EĞİTİMLER

Gece eğitimlerimiz eğiticilerin sunumları ve soru-cevap olmak üzere iki aşamalı programlanmış olup; İlk eğitimimiz Ereğli Kaymakamımız Nazım Madenoğlu’nun da katılımı ile Vakıf Köyü İlkokul Binasında Vakıf, Sakallar, Aşağıhocalar ve Yukarıhocalar Köylerindeki çiftçilerimize yönelik, ikinci eğitimimiz Yeniköy Köyü Sosyal Tesisinde Öğberler, Yeniköy ve Kirencik Köylerindeki çiftçilerimize yönelik, üçüncü eğitimimiz Yazıören Köyü Sosyal Tesisinde Yazıören, Hacıuslu ve İskenderli Köylerindeki çiftçilerimize yönelik düzenlenmiştir. Bugüne kadar üç eğitimde toplam 95 çiftçimiz bu eğitimlerden faydalanmış ve konularında uzman personellerle birebir görüşerek bilgi alış verişinde bulunmuşlardır. Söz konusu eğitimler artarak devam edecektir”

 

ÇİFTÇİLERDEN TEŞEKKÜR

Eğitimden geçen çiftçiler Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ziraat Odası’na desteklerinden ötürü teşekkür ettiler.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)