AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır beraberinde Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz ve partililer ile Ereğli Vergi Dairesinin yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu.

 

2 AY SONRA HİZMETE GİRECEK

Çakır gazetecilere yaptığı açıklamasında Ereğli Vergi Dairesi hizmet binasının arazi bulunamamasından ötürü gecikmiş bir hizmet olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Devlet Demiryolları arazisinin Ereğli’ye kazandırılmasından sonra Adliye binası, okullar, liseler derken vergi dairesini de bu bölgeye yapmış oluyoruz. İki ay gibi bir süre zarfında inşallah vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Modern, çağa uygun, hem vatandaşlarımızın, hem mükelleflerimizin, hem de çalışanlarımızın daha rahat edebileceği bir bina. Biliyorsunuz eski yerinde otoparktan tutunda bir çok sıkıntının olduğu bir binaydı. Burayı Ereğli’ye kazandırmaktan son derece mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Devlet Demiryolları arazisinin Ereğli’ye kazandırılmasında çabası olan eski milletvekilimiz Fazlı Erdoğan’a, daha sonra projeyi takip edip her türlü desteği veren geçen dönem milletvekilimiz Ercan Candan’a, yeni milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’na, yine gerek proje noktasında gerekse diğer aşamalarda desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’a teşekkür ediyoruz. Ereğli’ye bundan sonra da hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz.

 

BİNA İLE İLGİLİ DETAYLAR

Vergi Dairesi binası yaklaşık bin metrekareden oluşuyor. 4 kat esasına göre yapılmış. Çağa uygun özellikleri, merkezi ısıtma sistemi ve diğer ihtiyaçları gideren donanımı var. Otoparkı olan, bugünün ihtiyaçları olan ne varsa düşünülmüş bir bina. Eksik bir şey olduğu zaman biz zaten istişaresini yapıyor, gerekli yerlere iletiyoruz. Şuan için bir sıkıntı gözükmüyor. Bina toplam olarak 3 milyon 585 bin liraya mal oldu. Burası da dahil yapımı tamamlanan ancak açılışını yapamadığımız bir çok yatırımımız var. Organize Sanayi Bölgesi var, 15-16 tane yeni okul var, hastane var, vergi dairesi, adliye binası var, yollar var. Eskiden Başbakanlar bile 3-5 trilyonluk açılışlara katılırdı Ereğli'ye yolu soymaz isek 400-500 milyonu buluyor. Ereğli’de birçok hizmetimiz var ve önümüzdeki günlerde sayın bakanlarımızı davet ederek toplu bir açılış yapmayı düşünüyoruz.

KAMPÜS ALANI

Kampüs alanı biliyorsunuz Ereğli’nin ortak bir kanaatiydi. Şu an 1 trilyon lira gibi bir proje bedeli ayrıldı. Proje ve çizimler bittikten sonra direk inşaat ihalesine çıkılacak. Bu konuda bakanlıkla gerekli görüşmeleri yaptık. Önümüzdeki dönemlerde de bunun takipçisi olacağız. 2017-2018 eğitim öğretim yılına inşallah en az 7-8 bin öğrenciyle kampüs alanını hizmete sokacağız. Tabiki hedefimiz kısa vadede 10 bin ama 7-8 binle de başlayabilir ve 10 bine çıkar. Bunun takipçisi olacağız. Ödenek noktasında büyük bir sıkıntı gözükmüyor. Bakanlıkta gerekli çalışmaları yaptık. Kampüs alanı bu bölgeyi hareketlendirecek.

YURT SORUNU

Üniversitenin buraya gelmesiyle burası çok daha değer kazanıyor. Bununla ilgili kredi yurtlar çalışmamızı da bir an önce başlatıyoruz. Yer arayışlarımız bu haftadan itibaren hız kazanacak. Arazi bulabilirsek kamu yoluyla bulamazsak özel sektör yoluyla bu öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayacak bu yurtların Ereğli’de açılması lazım. Çünkü öğrenci sayısı bir anda arttığında, Ereğli’ye gelen öğrencilerimizi şehirden memnun etmemiz lazım. Hepsi bizim kardeşimiz, çocuklarımız. Ereğli’de layıkıyla yaşamalarını ve gittikleri yerde anlatmalarından yanayız.  Yer olarak önceliğimiz, Ereğli’nin merkezi ekonomisini düşündüğümüz için sahil bandına ve kent merkezine yakın yerlerdir. Ama olmadığı takdirde diğer alternatifleri mutlaka değerlendireceğiz. Tabii yurt Kırmacı Mahallesi veya buraya yakın alanlarda olursa çarşı merkezini çok rahat hareketlendirebilir. Yurtlarında kapalı kalan değil, hem toplumun içerisinde sosyalleşen hem de küçük esnafa katkı sağlayan bir öğrenci gerçeği oluşmasını istiyoruz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)