Zonguldak Belediyesi ile Elektromed firması arasında akıllı sayaç uygulaması protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Zonguldak halkına hayırlı olsun temennisinde bulunan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlerine yer verdi: “Uzun zamandır bu konu hakkında çalışmalar yapıyorduk. Biliyorsunuz ki, ilimiz coğrafi konum itibariyle zor bir şehir. Meclis üyelerimiz ve bu konuda yetkili kişilerle birlikte el birliği ile çalışmalarımızı sürdürdük ve sonuca ulaştık. Zonguldak’ın akıllı sayaç uygulamasına geçmesini hepimiz istiyorduk. Halkımıza sıkıntısız bu konuyu aktaracağız. Elektromed firması ile çalışacağız. Zonguldak’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Daha da güzel işleri hayata geçirmek üzere adımlarımızı atacağız ve bu konuda protokol imzalayacağız.  İlk etapta 5-10 bin kişi hedefledik ve ilk olarak ticarethanelerden başlayarak çalışmalarını başlatacağız. Teknik arkadaşlarımız her an hazır olacaklar. Halkımıza hayırlı olsun.”

 

Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal ise; “Yaklaşık 10 yıldan beri hayal edilen bir çalışmayı gerçekleştirme fırsatı bulduk. Bunu yaparken bize destek olan önce Sayın Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürümüze teşekkür ediyorum. Onların yapıcı katkıları ile el birliğiyle bu çalışmayı hazırladık. Bir tavan ücreti belirledik. Bu ücretin üzerine kesinlikle çıkılmayacak. Vatandaşların ekonomik anlamda sıkıntı yaşamaması için en az 6 taksit yapılması konusunda firmalarla bir sözleşme metni hazırladık. İyi bir çalışma oldu hem şehre hem de kuruma önemli katkıları olacaktır. Elektronik sayaçların kullanım kolaylığı ve kurumun bu konudaki elde ettiği tasarrufu ile hizmet olarak vatandaşa yansıtacağımız için ayrıca mutluluk duymaktayız.” Şeklinde konuştu.

 

Elektomed firma yetkilisi Birol Başak ise; “ Akıllı sayaç uygulaması birçok ilde uygulanmaya başladı. Bu aynı zamanda belediyelerin tahsilât ve kayıp kaçak zararını azalttığı ölçüde ve aboneleri de tasarruflu su kullanımına teşvik edecektir. Vatandaşın kendi kontrolünde olacak suyun tüketimi. Su çok değerli bir madde olduğu için, suyun hoyratça kullanımını önlemiş olacağız. Bu da su tasarrufunu insanlara öğretilmesidir. Akıllı kart ile birlikte belediyeden dileği ölçüde satın alıp kartına yükleyecek. Tüketimi bittiği zaman da tekrar kredisini yükleyecek. Tüm Türkiye’de kullanılan en son teknolojidir. Biz de servisi noktasında takipçisi olacağız. Burada ilk imzayı atan firma olarak da bizim için ayrı bir referans oldu. “ şeklinde konuştu.