Karadenizli balıkçılar, sofraların vazgeçilmezi hamsiyi havaların sıcak gitmesi nedeniyle yeterince avlayamamanın sıkıntısını yaşıyor

- Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karakaş:
- "Denizdeki sıcaklık henüz düşmedi. Hamsi soğuk hava ve soğuk suyu sever. Şu an balıkçılarımız havaların soğumasıyla bölgeye gelecek hamsinin yolunu gözlüyor"

 Havaların sıcak gitmesinden dolayı soğumayan deniz suyu nedeniyle umdukları avı yapamayan Karadenizli balıkçılar hamsinin yolunu gözlüyor.

"Vira Bismillah" diyerek 1 Eylül'den itibaren açıldıkları denizde su sıcaklığının bekledikleri seviyelere düşmemesinden dolayı sofraların gözdesi hamsiyle ağlarını dolduramayan balıkçılar sıkıntı yaşıyor. 

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Batı Karadeniz Bölgesi'nde havaların ve denizin soğumaması nedeniyle hamsinin henüz denizde görülmediğini söyledi.

Karakaş, balıkçılığın hava şartlarına bağlı olduğunu ve balığın çeşidine göre avlanma dönemleri bulunduğunu vurgulayarak, "Denizdeki sıcaklık henüz düşmedi. Hamsi soğuk hava ve soğuk suyu sever. Şu an balıkçılarımız havaların soğumasıyla bölgeye gelecek hamsinin yolunu gözlüyor" dedi. 

Bu yıl denizde bol miktarda palamut ve hamsi beklendiğini aktaran Karakaş, "Hava şartları nedeniyle bölgede henüz beklenen bereket yaşanmadı. Şu an denize açılan balıkçılarımız çinekop, barbun, istavrit, iskorpit ve kalkan avlıyor. Bu yıl hamsi haricinde tüm türler iyi avcılık verdi. İnşallah önümüzdeki ayın ortalarına doğru yüksek bir umut taşıyoruz. Hamsinin şu an Marmara'da avlanıyor. Şu ana kadar ciddi bir hayal kırıklığımız olmasa da beklenen hamsiyi avlayamadık. Hamsi yağlanmak için soğuk suları seçer. Sular soğuduğunda tezgahlarda bol miktarda Karadeniz hamsisini görebileceğiz" değerlendirmesini yaptı.
AA