Devrek Kaymakamlığı’nın başvuru sahibi olduğu” Devrek Baston Üreticilerinin Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi ve Onlıne Satış Platformunun Oluşturulması (DEBASP)” Projesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.

 

Kaymakam Orhan Yalınız proje kapsamında ilçemizde 200 yıllık bastonculuk geçmişine sahip olan Devrek Bastonu üretici ve satıcılarının, satış pazarlama teknikleri ve müşteri ilişkileri konularında eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak uzun vadede yöresel el sanat ürünü olan bastonun satışlarını arttırmak olduğunu anlattı.

Yalınız şöyle dedi:

 

“Devrek Bastonunu turistik bir ürün haline getirmek amaçlanmıştır. Proje kapsamında online satış platformu kurulacak, yurt içi ve yurt dışı fuarlarda Devrek Bastonu tanıtılacaktır. Devrek Köylere Hizmet Götürme Birliği, Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası’nın da proje ortağı olduğu DEBASP projesi 9 ay sürecektir. DEBASP Projesi, Devrek Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü ve Proje Koordinatörü Gün Albayrak, Misakı Milli İlkokulu Rehber Öğretmeni ve Proje Koordinatör Yardımcısı Halime Güngör, Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerinden Afitap Bulut, Şule Kıycı Çınar, Havva Kılıç ve Devrek Malmüdürlüğü Personeli ve Proje Muhasebecisi Bekir Eyigöz’den oluşan proje ekibi tarafından yürütülecektir.”

 

DEBASP Devrek Kaymakamlığı bünyesinde kabul edilen ilk hibe projesi olduğunu, ilçemizde diğer kurumlarla işbirliği içerisinde daha nice güzel projeler yapacaklarını, Haziran ayı içerisinde yapacakları açılışla faaliyetlere hemen başlayacaklarını söyledi.