Odabaş ve yöneticileri kapıda karşılayan İrfan Erdem ve ekibi gazetecilere ziyaret ile ilgili de açıklamada bulundu. 

Amaçlarının Ereğli'de yaşanan ekonomik yangının önüne barış ile geçmek istediklerini vurgulayan Erdem, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

"BİLİNÇLİ SENDİKACILIK YAPIYORLAR"

Erdem konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sendika Şube Başkanımız ve yöneticilerinin bizleri ziyarete gelmesi bizleri onurlandırmıştır. Ben her zaman söylüyorum Yusuf Ziya Odabaş ve arkadaşları Türkiye'de bilinçli sendikacılığın nasıl yapıldığını Türk sanayisine göstermişlerdir. Geçenlerde de konuşmamda anlattım işyerinin ekonomisine göre durgunluk devresinde bakın süre geçti yeni bir sözleşme dönemi geldi. Ne yaptı sendika maaşları yüzde 35 azalmasına razı oldu, şirketin batmamasına zarar etmemesine, kendi üyelerine büyük bir fedakarlık yaptırarak bu süreci tamamladı. Kim kazandı Türk sanayisi ve sendikası kazandı. Bunu ilk başlatan da Yusuf Ziya Odabaş'dır. İşveren sendika diyaloğunun Türkiye'de en iyi örneğidir. 

"EREĞLİ'DE EKONOMİK YANGIN VAR"

Ne oldu süreç bitti yüzde 35'ler verildi şimdi yeni bir görüşme süreci başladı, işçilerin toplu sözleşme görüşmeleri iyi bir şekilde devam edecek. İşveren de bu yapılan fedakarlığı yaptıran sendikanın yanında olacaktır. Bu bir süreçtir. Ereğli'de barış için gayret gösterilmesi gerekir, pastayı büyüteceğiz onun içinden alacağımız lokmaları da büyüteceğiz. Ereğli'de yangın var anlatıyoruz ekonomik bir yangın var. Bu yangın söndürülmeli bu yangında barış olmadan söndürülmez"

"YOL GÖSTERİCİLER LAZIM"

Sendika Şube Başkanı Odabaş'da Ereğli'nin ağabeye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberliğe dikkati çekti. Odabaş'ın konuşmaları da şu şekilde: 

"Her platformda İrfan Erdem'in bizim ile istişaresi, muhabbeti, sahiplenmesi, doğru ve yanlışları bizlere söylemesinden biz mutlu oluyoruz. Ereğli'de bu işlere ihtiyacımız var. Artık birilerinin ağabey dediğimiz büyüğümüz dediğimiz insanların bizlerin yanlışları ve doğrularında yol gösterici olması lazım. Bunu da İrfan Erdem her platformda yapmıştır. Hem yönetimimiz ile sayın Başkanımızın yanında olalım dedik. Bu süreçte Ereğli'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bir dönemden geçiyoruz. 

"DOSTLARA İHTİYAÇ VAR"

Biz de burada sendika olarak fikir alışverişinde bulunma ihtiyacı duyduk. Bazı platformlarda söylüyorum Ereğli'nin bir ağabeye ihtiyacı var. Birileri farklı yere çekiyor. Bizim Türk ananelerimizde ağabey demek bir insana saygı duyulması, değer verilmesi, önder, yol gösterici anlamına gelir. Birileri ağabey derken bunun altında farklı birşeyler kimse aramasın. Bizim hatalarımız da olabilir bizim hatalarımızı yüzümüze söyleyecek dostlara ihtiyacımız var. Biz bunu Ereğli'de başaramadık. Seçim atmosferinde seçim döneminde inşallah istediğiniz noktada başarılı olursunuz. Ereğli'nin buna da ihtiyacı var"

Ziyarete çok sayıda işadamı da katıldı. İşadamları Odabaş ve ekibine başarılı çalışmalarından dolayı da teşekkür ettiler.